Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Šta bi radila “trojka“ da nema Sebije Izetbegović?!

Šta bi radila “trojka“ da nema Sebije Izetbegović?!

Građani BiH su svakodnevno zasuti raznim saopćenjima, informacijama i “akcijama“ u kojim “trojka“ pokušava da smijeni direktoricu KCUS Sebiju Izebegović. Direktorica je postala mjera rada Vlade KS i “trojke“ upće. Ako dan prođe da se nešto ne uradi protiv Sebije, računa se da nije urađeno ništa! Vlada KS, praktično, ništa ne radi osim što pokušava da se obračuna sa Sebijom Izetbegović?! Zašto?!
Odgovor je vrlo jednostavan – zbog nesposobnosti! Sebija Izetbegović ne samo da je jedini motivator toga da Vlada KS radi bilo šta, nego je i paravan iza kojeg Forto i ekipa sakrivaju svoj nerad i nesposobnost! Da li neko danas zna šta je u posljednjih više od 100 dana Vlada KS uradila nešto konkretno?! “Trojka“ otvara kojekakve “saobraćajne centre“ koji bi trebali tobože da reguliraju saobraćaj u Sarajevu, a istovremeno su građani svjedoci da ista ta Vlada, odnosno Ministarstvo unutarnjih poslova nije u stanju ni dva semafora uvezati na način da oni obezbjeđuju brži i efikasniji protok saobraćaja! O kriminalu, upropaštenom obrazovanju i NiPotizmu u postavljanju na funkcije nećemo ni govoriti! Sve to, i još mnogo toga više, sakriva se lažnom borbom sa Sebijom Izetbegović, “političkom vješticom“ koju Konaković i “trojka“ koriste kao paravan za svoj diletantizam i nerad.
Da bi stvar bila do kraja jasna, nema sumnje da je Izetbegović već odavno trebala otići sa funkcije koju obnaša! Mnogi su razlozi za to, koje vlast “trojke“ sada koristi kao način da nekako dogura do izbora naredne godine i ne pokvari pozicije kod birača! Niko ne govori o tome da čuveni Ismet Gavrankapetanović i dalje radi u svojoj privatnoj ordinaciji i ne zna se da li je kao direktor Opće bolnice privatni ljekar ili ljekar jedne javne medicinske ustanove, jer sve na kraju završava u … džepovima Gavrankapetanovića! Niko ne govori o tome da je Šestoaprilska nagrada ove godine dodijeljena kao nagrada za borbu protiv Sebije Izetbegović, a ne za ostvarene društvene rezultate. Konačno, niko ne govori o tome da je “trojka“ Sarajevo uvela u najveću poslijeratnu političku krizu! Svi govore samo o Sebiji Izetbegović, pri čemu “trojka“ rat sa njom želi prikazati kao “herojsku borbu“!
Mora se postaviti pitanje: šta bi “trojka“ “radila“ da nema Sebije Izetbegović na poziciji direktorice KCUS? Vjerovatno bi očajnički tražili nekoga ko će biti pokriće za njihovo neznanje. Tako ispada da je Sebija Izetbegović najjači adut “trojke“ i njen pojas za spasavanje. Uostalom, građani sami mogu da se zapitaju šta je to bolje u Sarajevu od kada je Forto ponovo zaposjeo premijersku fotelju?!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …