Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Riječ stručnjaka: Ministarstvo civilnih poslova ništa ne radi na suzbijanju pandemije!

Riječ stručnjaka: Ministarstvo civilnih poslova ništa ne radi na suzbijanju pandemije!

Već mjesecima portal Ekran.ba upozorava da odgovorni u Ministarstvu civilnih poslova (MCP) moraju snositi posljedice za svoje nečinjenje i dopuštanje širenja virusa COVID-19! U tom pravcu, budući da zbog političkih igara nacionalističkih vlastodržaca Ankica Gudeljević ne može biti smijenjena, ona bi, kao najodgovornija, trebala biti uhapšena. Gudeljević je opravdano sumnjičiti za odgovornost određenog broja umrlih od COVID-19.
Da te sumnje imaju punu opravdanost, pokazuje i ono što je za medije rekao epidemiolog Ednan Drljević. Dakle, najstručnija osoba za borbu protiv pandemije! “Na FBiH imamo neusklađene mjere, oni nisu radili. A na državnoj razini nemamo ništa. Ovdje se može doći bez PCR testa, to je nedopustivo. Virus ne poznaje susjedne zemlje i građane BiH. Svi mogu donijeti virus”, izjavio je Drljević, jasno markirajući odgovornost MCP! Sada je potrebno držati se mjera koje su preostale, i tu nema rasprave, eksplicitno je kazao Ednan Drljević. “Zabraniti ulazak svim građanima koji nisu vakcinisani, nemaju PCR. Minimum koji zahtijevamo. Ne možemo puštati ljude da šetaju, šire virus, pa isporuče sve Vladi SK, Kriznom štabu itd”, izjavio je. Poručio je kako je potrebno sada poduzeti sve mjere,  a uputit će molbu Ministarstvu civilnih poslova da pomognu zdravstveni sistem. “Ako se to ne dogodi, moglo bi biti kobno”, zaključio je Drljević.
Nakon Drljevićevih upozorenja jasno je da odgovornost leži na MCP i da konačno neko mora biti stavljen pred nju. Građani BiH su doslovno prepušteni virusu COVID-19, što je direktna posljedica nerada ministrice Gudeljević. Odgovornost za ovakvo epidemiološko stanje, uz opravdane sumnje za pranje novca i prenošenje budžetskih sredstava u džepove njene savjetnice Sanje Vlaisavljević, dovoljan su razlog da se protiv Gudeljević pokrenu mjere u ineresu građana.

About Ekran

Check Also

aukus-1631760811

Novi sigurnosni pakt na indopacifiku

Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Australija sklopile su u srijedu navečer trostrani vojno-sigurnosni pakt nazvan …

Powered by keepvid themefull earn money