Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Johann protiv Sattlera

Johann protiv Sattlera

Prazne riječi, kojim na ciničan način EU zvaničnici često žele ispuniti svoja obraćanja, vjerovatno najjači odjek cinizma imaju u Potočarima. A kada tamo govori Johann Sattler, onda je jeka cinizma garantovana! “Nažalost, još postoje mnogi koji negiraju da su se zločini desili ili negiraju razmjere genocida koji se desio. Mi smo kontinuirano osuđivali i uvijek ćemo osuđivati ovakve istupe koji su apsolutno neprihvatljivi za jednu zemlju koja teži da postane članica Evropske unije. U konačnici jedna osnovna ljudskost je uvažiti i prepoznati bol i patnje preživjelih“ – poručio je Sattler u Potočarima, rekavši još će i dalje nastaviti podržavati Memorijalni centar Srebrenica – Potočari. Sattlerove riječi ne samo da nemaju nikakav značaj, nego su najbolji dokaz nehumanosti EU zvaničnika.
Isti taj Sattler, koji je izgovorio ovo što smo naveli, kao “šampiona evropskih integracija“ proglaša Dragana Čovića, jednog od organizatora robovskog rada u HZHB. Taj i takav Sattler podržava Dodikovu politiku secesije, istovremeno podržavajući oba ova političara koji zločine smatraju legitimnim načinom realizacije političkih ciljeva. Kada bi se vodilo dovoljno računa o tome ko može javno govoriti u Potočarima, onda bi Sattleru tamo bio zabranjen govor!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …