Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Sve očiglednija nesposobnost Vlade KS!

Sve očiglednija nesposobnost Vlade KS!

Od ranih jutarnjih sati stariji građani stoje u redovima, promrzli i mokri od kiše, čekajući da budu vakcinisani. Mnogi su s pravom iskazivali nezadovoljstvo potpunom neorganiziranošću nadležnih vlasti u KS, na čelu sa premijerom Edinom Fortom, ministrom zdravstva Harisom Vranićem i koordinatorom za vakcinaciju u KS Ademirom Spahićem. Nakon što je u utorak tri sata kasnio početak imunizacije, jučer poslijepodne nastao je pravi haos ispred Olimpijske dvorane “Juan Antonio Samaranch.” Sinoć su mnogi građani vraćeni sa vakcinacije, bez obrazloženja. Očigledno, Vlada KS nije u stanju organizirati ni vakcinaciju.

Razlozi ovog haosa su, kako saznaje portal Ekran.ba od izvora bliskih ekipama koje rade na vakcinaciji, NiPotističke prirode. Naime, mnogi građani ostanu bez vakcina, jer članovi stranaka “trojke“ preko reda bivaju vakcinisani. Oni dolaze bez najave, uz političku podršku najvećim dijelom iz NiP i vakcinišu se vakcinama koje su bile predviđene za građane koji su se uredno prijavili za vakcinisanje. Zato vakcina nestane, a građani ostanu bez mogućnosti da se taj dan vakcinišu.

Skandal sa vakcinacijom u Sarajevu još je jedan dokaz nesposobnosti Fortine Vlade KS. Ništa, ali baš ništa Forto i njegovo društvo nisu u stanju učiniti na normalan način i bez problema. Čudi nas samo to da već do sada nisu Sebiju Izetbegović proglasili krivom zato jer oni nisu u stanju organizirati vakcinaciju.

About Ekran

Check Also

josip muselimovic

Josip Muselimović nedvosmisleno podržao zakonsko sprečavanje negiranja genocida!

Vjerovatno najbolji bh odvjetnik Josip Muselimović je nedvosmisleno podržao Inzkovo donošenje zakonskog rješenja za sprečavanje …

Powered by keepvid themefull earn money