Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Nema razloga za radost

Nema razloga za radost

Njemački političar Christian Schmidt izabran je na današnjoj sjednici Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira za novog visokog predstavnika u BiH. “Upravni odbor se raduje suradnji sa gospodinom Schmidtom, nakon što prvog аugusta 2021. preuzme dužnost visokog predstavnika, kada će ostavka gospodina Inzka stupiti na snagu. Upravni odbor PIC-a zahvaljuje Njemačkoj na inicijativi i uvjeren je da će gospodin Schmidt ubrzati ispunjenje uslova i ciljeva iz programa 5+2 i doprinijeti stabilnosti u BiH, tako što će osigurati dosljednju provedbu civilnih aspekata Općeg okvirnog sporazuma za mir. Odluka Upravnog odbora PIC-a dodatno naglašava opredijeljenost za teritorijalni integritet BiH. OHR će sada obavijestiti generalnog sekretara Ujedinjenih nacija o odluci Upravnog odbora PIC-a”, navode iz OHR-a.

Schmidt je poznat kao blizak hrvatskim nacionalističkim krugovima. Do sada mu nisu smetala čak ni odličja kojim su odlikovani ratni zločinci u Hrvatskoj i teško da će njegovo uredovanje u BiH biti u interesu prosperiteta naše zemlje. Dolazak Schmidta nije dobra vijest i nema razloga za radovanje zbog toga.

About Ekran

Check Also

josip muselimovic

Josip Muselimović nedvosmisleno podržao zakonsko sprečavanje negiranja genocida!

Vjerovatno najbolji bh odvjetnik Josip Muselimović je nedvosmisleno podržao Inzkovo donošenje zakonskog rješenja za sprečavanje …

Powered by keepvid themefull earn money