Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Šta je smisao bjesomučnih medijskih predstava o prijetnjama novinarima, Izetbegovićima, starletama …?

Šta je smisao bjesomučnih medijskih predstava o prijetnjama novinarima, Izetbegovićima, starletama …?

Građani BiH, a posebno oni koji žive u Sarajevu, ovih dana su medijski zatrpani predstavama o prijetnjama novinarima, sarajevskim političkim i nepolitičkim izmotavanjima, sataniziranju porodice Izetbegović, vakcinaciji, bijesovima domaćih i starleta iz okruženja … Odjednom su mediji prepuni vijesti koje u suštini ne samo da nisu vijesti, nego sa kosmosa vidi da se radi o montiranim skandalima, informacijama i predstavama. Sve je postalo uzburkano, a kada bura na trenutak jenja, vidi se da iza cijele predstave oluje ne stoji ništa!
Normalno je pitati se otkud odjednom tolike montirane predstave i lažirane informacije? Sve postaje jasnije kada se vidi koji mediji podržavaju plasiranje lažnih priča i predstava. Radi se o paraobavještajnim medijima koji djeluju u Sarajevu, uključujući i one koji su pod kontrolom Fahrudina Radončića. Jasno je i zašto se to radi – cilj se sakriti katastrofalno stanje koje je u Sarajevu stvorila “trojka“. Sakrivanje tog katastrofalnog stanja samo je priprema za očekivani novi debakl Vlade KS na Ustavnom sudu FBiH, gdje će, vrlo vjerovatno, biti ponovo proglašeno neustavnim formiranje triju ministarstava.
Istovremeno, cilj je sakriti uništavanje Univerziteta u Sarajevu koje “trojka“ sada već vrlo svjesno i bez zadrške realizira kao projekat uništavanja bh društva. Pored toga, građanima je potrebno skloniti pozornost na prljavštinu glavnog grada, katastrofalnu sigurnosnu situaciju, očigledno nefunkcioniranje kantonalnih i gradskih institucija i NiPotizam kao glavni kriteriji vlasti … Zato su potrebne predstave o ugrožavanju novinara u službi političkih centara moći, o doktoratu i ko zna čemu sve još ne Sebije Izetbegović i njenog supruga, o Miloradu Dodiku i drugim akerima i konstruiranim događajima na političkoj sceni. Lažne informacije i predstave zasnovane na laži ispunjavaju medijski prostor do te mjere da se zaboravlja, primjera radi, da novi načelnici “trojke“, koji su došli na pozicije uz fanfare i gromoglasne najave promjena, do danas, izuzev imenovanja sportske dvorane na Grbavici, nisu uradili ama baš ništa na poboljšanju života u Sarajevu. Sakrivaju se informacije da HDZ itekako upravlja procesima u Sarajevu, te da je Univerzitet u Sarajevu, kao i još neke važne institucije obrazovanja, praktično u rukama HDZ i SNSD.
Pokazuje se da je “trojka“ samo “trojanski konj“ za ostvarenje ciljeva destabilizacije bh društva, zacrtanih u Memorandumu 2 SANU. Nema sumnje da je glavni kotač u ostvarenju ovog projekta NiP, koji je nastavio tamo gdje je stao SBB, čiju podršku ova desničarska stranka ima u svakom pogledu (uz obavezno “moram malo da te napadnem“ kao povremeni paravan). Da bi se sve to, i mnogo toga drugog, sakrilo, potrebne su bjesomučne medijske kampanje. Tek kada se slegne prašina poslije svake od ovih epizoda medijskog zamagljivanja stvarnosti, vidi se da iza gromoglasnih najava ovakvih i onakvih skandala, ne stoji ništa novo i ništa što nije gore od onoga što radi “trojka“! Zato ne treba zaboraviti: NiP je nastao od SDA, a po svemu sudeći je u službi političkih ciljeva Srbije. Zato je ova stranka “poželjni bošnjački partner“ i u Beogradu i u Zagrebu.
Analitički tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …