Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Zašto laže Melika Husić-Mehmedović?!

Zašto laže Melika Husić-Mehmedović?!

Skandalozna privatna ministrica Damira Marjanovića, koja će vrlo vjerovatno od Ustavnog suda FBiH biti ponovo proglašena neustavnom, odnosno paraministricom, nakon što je “prednacrt“ pretvorila u “nacrt“ svog Zakona o VO, krenula je u promoviranje bujice laži koje je javno izrekla. Mi ćemo se zadržati samo na očiglednim lažima, koje Meliku Husić-Mehmedović u potpunosti diskreditiraju kao javnu osobu. Krenimo redom!
“Izuzetno referentna komisija od 25 članova, na čelu sa uvaženim prof. dr. Milošom Trifkovićem, dala je veliki doprinos akademske zajednice u reguliranju visokog obrazovanja, a svi članovi su se odrekli honorara za taj važan posao. Ovo je prvi put da je jedan zakon potekao isključivo iz akademske zajednice”, kazala je Husić-Mehmedović i sve slagala! Komisiju koju je ona osobno formirala po nalogu svog mentora Damira Marjanovića, niko iz “akademske zajednice“ nije birao. Prema kojim kriterijima je komisija “izuzetno referentna“ niko ne zna u “akademskoj zajednici“, budući da su sastav ovog skupa činili većinom ekonomisti. Iz toga proizlazi da je kriteriji referentnosti bio – ekonomski! Melika Husić-Mehmedović pored toga prešućuje da su komisiju napustili i studenti i pojedini profesori UNSA, a da se danas od njenog teksta Zakona ograđuju i neki koji su do kraja ostali u njoj. Dakle, apsolutna je laž da su zakonska rješenja privatne ministrice rezultat stava “akademske zajednice“! Ona su isključivo rezultat diktata paraministrice, koji je skrojen u centrima moći izvan BiH, a čije naputke ministrica pokorno mora slušati. Dakle, “akademska zajednica“ se ništa nije pitala, posebno zakon nije potekao “isključivo iz akademske zajednice“ – ministrica laže!
A da Melika Husić-Mehmedović zaista laže, može se vidjeti po tome što niti jednom riječju nije odgovorila na argumente sa Filozofskog fakulteta, koji pokazuju pogubnost  njenih zakonskih rješenja po društvenu i humanističku misao u BiH! Ministrica ne samo da nije razgovarala sa profesorima koji imaju višedecenijsko međunarodno iskustvo, koji su objavljivali u svjetskim publikacijama i sudjelovali u velikim međunarodnim projektima, skupovima i konferencijama, nego je u potpunosti ignorirala njihove stavove, kao da se radi o diletantima. Znači, ministrica laže da je u komunikaciji sa “akademskom zajednicom“, jer ona ne želi čuti one koji misle drugačije od nje. Zato je sa Filozofskog fakulteta uzela samo dvoje poslušnika, koji će podržati svako rješenje, ma koliko ono bilo pogubno po društvo!
Ministrica laže kada govori o tome da insistira na kompetencijama! Ona na “kompetencijama “ insistira samo kada treba obrazložiti zašto ne daje sredstva za određene projekte, istovremeno do kompetencija joj nije nimalo stalo kada su u pitanju oni koji su politički podobni i odgovaraju njenoj i Marjanovićevoj križaljci! Dokaz za to je činjenica da je dala više desetina hiljada maraka za sociološki projekat koji vodi – jezičar! Dakle, Melika Husić-Mehmedović je, vjerovatno plaćajući neke druge usluge, dala dvadesetak hiljada maraka za projekat koji vodi osoba koja nema ni formalne kompetencije, nema čak ni doktorat znanosti iz oblasti iz koje je projekat!
Znači, Melika Husić-Mehmedović laže kada govori o tome da su joj kompetencije odlučujuće! Jedino što je odlučujuće za nju jeste ono što joj kaže njen politički gospodar u mentor Damir Marjanović, a za njih oboje je odlučujuće ono što je zacrtano u obavještajnoj agenciji Miroslava Tuđmana, odnosno kabinetu Dragana Primorca! Cilj Husić-Mehmedović zakona je uništiti društvenu i humanističku misao u BiH, a time uništiti bh društvo i državu! To su krajnji rezultati onoga što radi Marjanovićeva provatna ministrica.
Husić-Mehmedović laže da je kroz javnu raspravu obrazlagala odbijanje komentara na njen zakon! Portal Ekran.ba je dobio pouzdane informacije da na Filozofski fakultet nisu stigla nikakva objašnjenja lažljive ministrice, nego da su njihovi komentari u potpunosti odbačeni bez obrazloženja i bilo kakve komunikacije sa paraministricom. Jedina obrazloženja koja je paraministrica dala, jesu ona koja je iznijela na sjednici diletantske Vlade KS, a u kojima je ministrica rekla da je to najbolji zakon o obrazovanju ikada napisan u BiH! I to je ministrica Husić-Mehmedović slagala, ali ova laž nije iznesena u javnosti.
Zato je Husić-Mehmedović u javnost iznijela laž da se sve odvija transparentno u proceduri donošenja novih zakonskih rješenja! Koliko je to transparentno, moglo se vidjeti po kriminalnom ponašanju skandalozne sindikalistice Filozofskog fakulteta Amire Sadiković. Prema saznanjima portala Ekran.ba, Amira Sadiković je naknadno potpisala suglasnost za proceduru donošenja zakona uz mafijaški dogovor da će, u zamjenu za taj potpis, dobiti podršku članova Odsjeka za psihologiju (većine njih) koji je pod kontrolom NiP! Tako je Sadiković, u cilju da postane dekanesa, prodala interese onih koji rade na Filozofskom fakultetu i pokazala da nema ništa transparentno u procedurama Husić-Mehmedović. Nije to jedini slučaj, ali je ovaj najočigledniji da u procedurama paraministrice nema ništa transparentno. Zaključimo, Husić-Mehmedović je slagala kada je rekla da je procedura donošenja Zakona transparentna, ona se provodi pod pritiskom na skoro sve članice UNSA i pojedine profesore. Husić-Mehmedović daje novac i obećava glasove (uz pomoć NiP), a onda takav način djelovanja proglašava transparentnim. Ministrica ne samo da laže, nego i cijelu “akademsku zajednicu“ (ma šta to bilo!) pravi budalama!
Konačno, Melika Husić-Mehmedović laže da nije privatna ministrica Damira Marjanovića! Javno je pozivamo da kaže ko je za nju još znao u “Klubu nezavisnih zastupnika Skupštine KS“ izuzev cirkuskog znanstvenika i Primorčevog služinčeta Damira Marjanovića?! Ko je mogao nju predložiti, kada niko za nju nije ni znao?! Melika Husić-Mehmedović, jednom riječju, sve laže od samog početka! Zašto laže Melika Husić-Mehmedović?
Zato jer za svoje vratolomije kojim uništava bh društvo nema niti jednog argumenta. Husić-Mehmedović mora da laže da bi opravdala navlačenje ludačke košulje na UNSA i uništavanje ove institucije. Ona mora ponuditi neke isprike, a nikakvih argumenata za svoje djelovanje nema! Zato mora da laže! Melika Husić-Mehmedović laže da bi sakrila da sve što radi čini u interesu razbijanja bh društva i zadovoljavanja interesa centara moći iz susjednih zemalja, koji u BiH žele stvoriti haos i obezglaviti društvo! Marjanovićeva privatna ministrica mora da laže, jer ne smije priznati da ovo što radi, radi protiv države BiH!
Istraživački tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

josip muselimovic

Josip Muselimović nedvosmisleno podržao zakonsko sprečavanje negiranja genocida!

Vjerovatno najbolji bh odvjetnik Josip Muselimović je nedvosmisleno podržao Inzkovo donošenje zakonskog rješenja za sprečavanje …

Powered by keepvid themefull earn money