Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Čak i on ponekad ima pravo!

Čak i on ponekad ima pravo!

Semir Efendić, poznat po nadimku “ubica na cesti“ i po tome što i za saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom nije odgovarao, malo kada je u pravu. Efendić je bezbroj puta do danas lagao o gradnji kongresnog centra i drugim kojekakvim projektima koje je najavljivao, mada je odmah bilo jasno da od toga nema ništa. Dakle, za Efenedića se općenito može reči da je načelnik koji lažima pokušava sakriti svoju nesposobnost.
Ipak, čak i on ponekad ima pravo. Pokazao je to svojim komentarima sadašnje sarajevske vlasti. Komentirao je činjenicu da je Dobrinja zarasla u travu. “Samo da se zna, iako je to bezbroj puta ponovljeno da je za košenje trave i održavanje zelenih površina zaduženo kantonalno preduzeće Park. Kanton već odavno ne funkcioniše skoro ni u jednoj oblasti života ili funkcioniše jedva. Od javnog prijevoza, primarne zdravstvene zaštite, javne higijene, obrazovanja, sigurnosti… teško je utvrditi u kojoj oblasti je stanje gore“ – naveo je Efendić, imajući potpuno pravo.
Napisao je još i to kako Kantonom trenutno upravlja vlada neke trojke koja je u početku bila šestorka i obećavala kule i gradove. “Ista ta trojka i njihovi vijećnici na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad oborila je izvještaj J.P. Lokoma koji kao preduzeće svoj posao radi odgovorno i adekvatno. Tako je srušen i uništen čitav sistem Kantona Sarajevo kada su neodgovorni zastupnici iz Skupštine počeli da se petljaju u sve procese unutar preduzeća umjesto da se bave donošenjem zakona, a stranke koje su ih tamo poslale o tome nisu vodile računa. Sva pamet je u tome da svi rade svoj posao, ali ogroman problem je kada oni koji su odgovorni i koji se na sve načine bore da budu na odgovornim pozicijama uopće ne znaju šta im je posao. Posljedice toga nažalost trpimo svi“ – zaključio je Efendić. Ne preostaje ništa drugo nego da se konstatira da veći poraz “trojci“ ne treba od činjenice da je Efendić, takav kakav je, u pravu!

About Ekran

Check Also

josip muselimovic

Josip Muselimović nedvosmisleno podržao zakonsko sprečavanje negiranja genocida!

Vjerovatno najbolji bh odvjetnik Josip Muselimović je nedvosmisleno podržao Inzkovo donošenje zakonskog rješenja za sprečavanje …

Powered by keepvid themefull earn money