Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Mandić i Hadžibajrić po običaju ispali smiješni!

Mandić i Hadžibajrić po običaju ispali smiješni!

Dva načelnika, dva Morića, ponovo su se pokazali smiješnim likovima tužne bh političke scene. Ustavni sud BiH odbacio je apelaciju općina Centar i Stari Grad podnesenu protiv Odluke Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine kojom je urbani krajolik Sarajeva proglašen nacionalnim spomenikom BiH. “Odbacuje se kao nedopuštena apelacija koju su podnijele Općina Stari Grad Sarajevo i Općina Centar Sarajevo protiv Odluke Povjerenstva za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine broj 07.2-2.3-81/20-7 od 2. studenoga 2020. godine, zbog nenadležnosti Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine za odlučivanje”, stoji u Odluci Ustavnog suda BiH. Time je stavljena tačka na pokušaje Srđana Mandića i Ibrahima Hadžibajrića da, poput urbicidnih lešinara, raskomadaju i ono malo što je ostalo prostora u dvjema općinama i dopuste gradnju neprimjerenih objekata. Teško je povjerovati da u takvu gradnju ne bi “ugradili“ i sebe!

Tako je završena još jedna epizoda u kojoj se Srđan Mandić (da zaobiđemo već odavno notornog Hadžibajrića) pokazao kao politička karikatura i načelnik koji je, na žalost, ispod razine čak i Nedžada Ajnadžića! Svakim danom Mandić se potvrđuje kao neviđena ubleha, a njegovo sudjelovanje na buvljaku “prve dame trojke“, već se u mnogim kuloarskim raspravama spominje kao shit of the year! Međutim, ne treba podcjenjvati Mandića, mi vjerujemo u njega i sigurni smo da on može još gore nego do sada, a do kraja godine ima još dosta vremena. U svakom slučaju, u ozbiljnoj je trci sa Damirom Marjanovićem za prestižnu titulu “cirkusant godine sa štetnim posljedicama“!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …