Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Da li se BiH nalazi pred novim talasom pandemije?

Da li se BiH nalazi pred novim talasom pandemije?

Informacije o nastavku širenja koronavirusa sve manje zabrinjavaju građane BiH, a morale bi! Građani su se okrenuli planovima za godišnji odmor i odabiru destinacija na kojim će prikupljati snagu za nastavak radnih obaveza koje ih očekuju do kraja ove i sredine iduće godine. Tako promiče činjenica da je BiH i dalje najnezaštićenija zemlja u pogledu suzbijanja pandemije.
U BiH se i dalje može i ulazi se bez testa na COVID 19, bez potvrda o vakcinaciji, a opća imunizacija u našoj zemlji niJe ni počela u pravom smislu riječi. Zasluga je to Vijeća ministara i, posebno, Ankice Gudeljević, kulturno nedopustive ministrice civilnih poslova. Teško je povjerovati da ovakva otvorenost granica i galopirajući novi soj virusa u BiH neće rezultirati novim talasom pandemije. Ukoliko do toga zaista i dođe, a malo je vjerovatnio da neće, treba očekivati situaciju znatno goru od one koju smo imali u proteklim periodima. Građani stoga trebaju poduzeti mjere samozaštite, jer od države neće biti ništa poduzeto da njihova zdravstvena sigurnost bude veća.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …