Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Pala paraministrica!

Pala paraministrica!

Privatna paraministrica Damira Marjanovića Melika Husić-Mehmedović je pala! Sa njenim padom povućen je i Marjanovićev privatni projekat rađen za interese političkih centara moći izvan BiH – Nacrt Zakona o VO. Nema sumnje da bi nakon pada ministrice, trebalo tražiti da se povuku i svi oni koji su podržavali njeno nedjelo! Razlog je sasvim jednostavan – Husić-Mehmedović je radila protiv društvenih interesa države BiH.
Bilo je krajnje bijedno gledati, slušati i čitati paraministricina lamentiranja i optuživanja svih i svakoga za to jer joj nije dozvoljeno da uništi Univerzitet u Sarajevu! Onako kako je došla, moglo bi se reči, tako je i pala – sramno i bijedno! Ipak, ne treba zaboraviti da pogubne aktivnosti njenog mentora neće prestati i da je trenutno tri miliona budžetskih KM kojim, praktično, upravlja Marjanović, uništavajući mogućnost izgradnje znanstvene infrastrukture.
Zato bi pod hitno trebalo ukinuti neustavno Ministarstvo visokog obrazovanja i sav novac koji je Marjanović zgrtao u svoje džepove i džepove svojih “ahbaba“ usmjeriti u izgradnju znanstvene infrastrukture, prije svega uređivanja časopisa iz oblasti društvenih i humanističkih nauka. Tako bi ovaj novac bio spašen od budžetskih pacova i iskorišten za nešto što je zaista neophodnu razvoju nauke u BiH!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …