Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Gdje su “budžetski znanstvenici” u ovome?!

Gdje su “budžetski znanstvenici” u ovome?!

Svijet je obišla vijest da je međunarodna istraživačka grupa naučnika, među kojima je i virusni imunolog Luka Čičin-Šain, uspjela izolovati antitijelo koje reaguje na novi, delta soj koronavirusa. Kako je pojašnjeno, riječ je o lijeku koji sprečava da koronavirus uđe u ćelije i tako se prekida njegov lanac širenja kroz organizam. Ukoliko ovaj lijek prođe dalje testove, nema sumnje da bi ovo mogao biti i kraj COVID-19 kao opakog virusa.

Portal Ekran.ba, na osnovu svojih ranijih istraživanja, postavlja pitanje: gdje su u ovim timovima samozvani “svjetski znanstvenici” tipa Damira Marjanovića?! Marjanović i njegova ekipa budžetskih lešinara je do sada u svoje džepove strpala toliko novca građana Sarajeva i BiH, da bi bilo normalno barem da su sudjelovali u nekom ozbiljnom istraživanju koje je dovelo do rezultata koji su ovih dana objavljeni. Umjesto toga, oni nas, za velike novce, informiraju o kretanju COVID-19 u BiH, što znamo iz medija i najobičnijih laboratorijskih analiza. Nije li krajnje vrijeme da se znanstvenim falsifikatorima koji  upravljaju budžetskim novcem stane u kraj i traži odgovornost i društveni značaj za svaku budžetsku marku koja je uložena u njihove projekte, koji nemaju drugi cilj do – samopromociju?!

About Ekran

Check Also

aukus-1631760811

Novi sigurnosni pakt na indopacifiku

Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Australija sklopile su u srijedu navečer trostrani vojno-sigurnosni pakt nazvan …

Powered by keepvid themefull earn money