Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Može li Benjamina Karić nešto suvislo reći?

Može li Benjamina Karić nešto suvislo reći?

Otvaranje SFF je odlična prilika za sarajevske snobove, papke i sve one koji nemaju ukusa, da iskažu to što jesu. Ushićenost otvaranjem jedne praktično privatne zabave, obavezno je zahvatila i Benjaminu Karić “Ovih sedam dana Sarajevo posebno sija, i smatram da je ovo događaj koji svake godine postaje sve bolji i bolji”, rekla je Karić tim povodom. U istom, prilično glupavom stilu, Karić je nastavila: “Neka Sarajevo Film Festival i atmosfera koju on donosi, očara sve ljude koji su ovih dana ovdje. Moje srce je puno, a sigurna sam da uživaju i svi oni koji su ovdje danas sa nama”, zaključila je ona na sebi svojstven način.
Javno pitamo Karić da li ona zna koliko je javnog novca iz raznih izvora skršeno u vašar na kojem ona sudjeluje? Zna li Karić da je SFF praktično omča oko vrata bh kulture, jer isiše sav budžetski, javni novac za “sjaj” kojem se degutantna gradonačelnica divi? Ne zna, ali postavlja se pitanje šta ona uopće zna? Objektivni promatrači će primjetiti da Sarajevo premalo “sija” koliko je novca SFF uzeo da bi napravio ovaj vašar kojem se gradonačelnica i drugi koji nemaju ukusa, javno dive!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …