Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Benjamina Karić svakim danom pokazuje da nije dostojna funkcije koju obnaša!

Benjamina Karić svakim danom pokazuje da nije dostojna funkcije koju obnaša!

Da je Benjamina Karić uistinu sramota Sarajeva i da ni na koji način ne predstavlja, nego sramoti Sarajlije, ova nedostojna gradonačelnica nastoji pokazati svaki dan. Kako su na društvenim mrežama posvjedočile Nika Rakić i Jovana Tomić, učesnice u “Survivoru”, Benjamina Karić je njih (a vjerovatno i ostale učesnike televizijskog “preživljavanja”), nagradila Zlatnikom grada Sarajeva. Pomenute osobe ničim nisu doprinijele razvoju i promociji Sarajeva, tako da se ovaj čin odlikovanja može pripisati isključivo privatizaciji gradonačelničke funkcije od strane Benjamine Karić i njenih bliskih suradnika, o čemu je portal Ekran.ba već pisao. Istovremeno ovo je novi pokazatelj kojoj “kulturi”, odnosno kojim vrijednostima Karić teži i šta pokušava nametnuti Sarajevu. Karić je, dakle, do te mjere ponizila Sarajevo da dijeli odlikovanja sudionicima reality showa!

Benjamina Karić2Benjamina Karić

Iz kojih razloga Karić favorizira ovaj reality show, dijeleći gradske nagrade sudionicima istog, nije ni važno. Činjenica da odlikovane sudionice nisu čak ni državljanke Bosne i Hercegovine, a kamoli građanke Sarajeva ili osobe koje promoviraju Sarajevo, te da pripadaju mračnoj strani subkulture, dovoljno govore o tome da je Karić u ovom slučaju, kao i u nekim prethodnim, funkciju gradonačelnice i sam grad Sarajevo, stavila u svrhu zadovoljavanja privatnih ciljeva. Karićkina fasciniranost sadržajem ovog i sličnih realitya ne samo da dovodi u pitanje njen kredibilitet kao gradonačelnice, nego i kao člana “akademske zajednice” (ma šta to u njenom slučaju značilo).

Nije Karić odlikovala, niti se udostojila ukazati povjerenje kulturnim, obrazovnim ili znanstvenim djelatnicima, koji žive u Sarajevu i koji su u svijetu prepoznati kao referentne osobe, a i kada to uradi čini takve stvari isključivo iz populističkih razloga, ali je odlikovala one koji su sve suprotno od onih kojima nije dala odlikovanje. Drugim riječima, Karić je pokazala šta je to do čega ona drži kao gradonačelnica i šta je to što, prema njenom viđenju, treba biti uzor Sarajevu! Ne kultura, ne umjetnost, ne znanje, nego reality! Uz reality još i baklave, to je viđenje Sarajeva u očima Benjamine Karić.

Kako vrijeme prolazi, sve je jasnije da Benjaminu Karić, u interesu zaštite dostojanstva Sarajeva kao kulturne sredine, treba smijeniti! Portal Ekran.ba će u narednim danima objaviti nastavak istraživanja o “akademskom galopu“ Benjamine Karić, iz kojeg se upućuje na mišljenje da je Karić kao docentica u stvari najobičniji znanstveni falsifikator! Takvo mišljenje je znakovito za razumijevanje njenog javnog djelovanja, koje je iz dana u dan degutantnije! Kao gradonačelnica ona je sramota Sarajeva!

Ukoliko bi naredni izbori mogli donijeti nešto pozitivno, pored svega negativnog što bi se desilo i što bi nesumnjivo bilo izuzetno loše po društvo, to bi bila smjena Benjamine Karić kao posljedica promjene odnosa u Gradskom vijeću.  Nakon  što je počela dijeliti priznanja sudionicima reality predstava, Karić je zaslužila da bude smatrana osobom nedostojnom funkcije koju obnaša! Svakim danom kojim Karić nastavi biti gradonačelnicom za očekivati je novu štetu za Grad Sarajevo kao za jedan od evropskih centara kulture na ovim prostorima. Zato Karić hitno treba biti smijenjena!

About Ekran

Check Also

Bogičević: za svaku državu je obrazovanje najvažnije!

Bogić Bogičević je govorio za medije u povodu Dana državnosti. Tom prilikom je rekao nešto …