Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Lažni investitori

Lažni investitori

Najavljivani kao investitori u privredu BiH, arapski kupci bosanske zemlje su ostali samo kupci grunta! Od investicija nema ništa! Da li je neko, izuzev šačice onih koji su neophodni za obavljanje malverzacija oko kupovine zemlje, zaposlen u nekoj novoj fabrici koju su otvorili “arapski investitori“? Nije i neće! Zašto? Zato jer tih fabrika jednostavno nema!

Ima li bilo kakav proizvodni pogon koji je otvoren investicijama arapskih investitora? Nema i neće ga ni biti. Sva priča oko arapskih investicija, završila se na kupovini grunta! Tako stranci sada raspolažu ozbiljnim prostranstvima naše zemlje, a tendencija je da će se ova praksa i dalje širiti! Interesantno je da sva zemlja koju kupuju “investitori“ je kupljena na području na kojem u večini žive Bošnjaci!

Sva priča o “arapskim investicijama“ u stvari je bila samo paravan SDA za naseljavanje arapa i izbjeglica s ratom zahvaćenih zemalja na mala vrata. Doseljenici žive u svojim komunama i potpuno su izolovani od našeg društva u koje se teško mogu integrisati. Oni imaju podršku bošnjačke vlasti i trenutno manje-više rade šta hoće. Dovoljno je vidjeti na šta danas liči Ilidža, nekada najljepše sarajevsko naselje. Teško da neko ko ne zna gdje se nalazi za Ilidžu može reči da pripada Bosni i Hercegovini. Isto tako, niko ne može reči da takvo stanje na Ilidži nije stvoreno zdušnom podrškom općinske vlasti!

Postaje sve očitije da politika koju vodi SDA građane BiH gura u siromaštvo. Vrlo vjerovatno sutra i slugansku pokornost prema doseljenicima. Takva situacija kakva je danas slikovita na Ilidži, vodi prema nestanku BiH kao države. Ne treba biti previše pametan pa zaključiti da će upravo oni koji podržavaju takvu politiku, biti i najveći gubitnici u ovakvom stanju koje se nameće. Lažni investitori iz arapskih zemalja su ozbiljan faktor destabilizacije bh društva i u budućnosti mogu biti faktor i političkog propadanja naše države. Očito u politici nema dovoljno znanja da se ova jednostavna činjenica shvati. A građani će se očito prihvatiti ovog problema tek kada on eskalira!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *