Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Javno pitamo Dalidu Burzić: šta je sa predmetom ” Farmaceutski fakultet “

Javno pitamo Dalidu Burzić: šta je sa predmetom ” Farmaceutski fakultet “

Budući da gospođa glavna tužiteljica KS odgovara samo na ona pitanja koja joj se dopadaju, a posebno ne odgovara na pitanja portala Ekran, ovim putem joj javno postavljamo pitanje: šta je sa predmetom Farmaceutski fakultet? Podsjećamo čtaoce, radi se o višemilionskoj pljački koju su utvrdili inspekcijski organi i na postupanje predali Tužilaštvu KS. Od tada do danas traje beskonačno duga istraga.

U jednom momentu je Tužilaštvo izdalo nalog i za hapšenje bivšeg šefa računovodstva Fakulteta, ali je nakon isteka pritvorskog roka osumnjičeni pušten na slobodu?!?! Postoje sumnje da je ovo hapšenje bilo organizirano u cilju skretanja pažnje sa slučaja stradanja Mahira Rakovca, predmeta koji je nakon istupa tužiteljice Dalide Burzić dobio još dublje sumnje i rasplamsao nepovjerenje prema Tužilaštvu KS.

Višemilionska pljačka na Farmaceutskom fakultetu se već duže vrijeme “istražuje“ u Tužilaštvu. Naravno, bez rezultata. Tužilaštvo KS je očigledno efikasno samo kada treba hapsiti direktore osnovnih škola, politički nepodobne osobe i sitne kriminalce. Ispada da ne smijete da se zamjerite čaršiji, da ne bi neko rekao da ste pedofil, ali možete ukrasti milione i mirno gledati političku istragu koja vodi, vjerovatno, oslobađanju krivice ili zastari predmeta.

Zato javno pitamo glavnu tužiteljicu: zašto nema krivičnih prijava u predmetu Farmaceutski fakultet? Zašto već godinama niko ne odgovara za kriminal počinjen na ovoj instituciji? Da li su iz istih razloga zataškane  nezakonitosti u Rektoratu UNSA? Da li iko u Tužilaštvu osjeća makar stid zbog onoga što Tužilaštvo radi, odnosno ne radi građanima Sarajeva?

 

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *