Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Enver Kazaz otkrio Rubikonovu kocku

Enver Kazaz otkrio Rubikonovu kocku

U kratkom intervjuu za jednu bizarnu bh televizijsku kuću, u kojoj Enver Kazaz predstavlja inventarnog komenatora, ovaj profesor skromnih kapaciteta pokazao je raskošan talenat neznanja i diletantizma. Ono što je Kazaz izjavio, slažu se mnogi, prevazilazi čak i okvire bh javne gluposti!

Naime, pojavljujući se u ulozi lažnog političkog analitičara, Enver Kazaz, inače profesor književnosti, situaciju u BiH je opisao kao “prelaženje rubikonove kocke“! Kakav haos vlada u glavi onoga ko je mogao reći ovu glupost, nije na nama da prosuđujemo. Ali moramo postaviti pitanje: kakva glupost je u glavi onih koji su ovaj haos mogli učiniti javnim? Mislimo da se radi o neizmjernoj gluposti!

Odavno je postalo besmisleno komentirati Kazazove besmislice, ali ovakvu odvaljotinu, kakvu je, barem prema našim saznanjima, mogla izjaviti jedino Sanja Vlaisavljević, zaista smo morali komentirati. I jedini komentar je taj da objavljujemo šta je odvalio Kazaz. U sarajevskim političkim i intelektualnim krugovima, ma šta to značilo, već kruži anegdota: nakon ovoga Enver Kazaz, poznat i kao (D)Enver Ka(n)zas zaslužuje i treće ime – Kavkaz! Tako bi se naš analitičar, prema ovoj anegdoti, trebao proglasiti (D)Enverom Ka(n)zasom – Kavkazom! I zaista, nakon otkrića “rubikonove kocke“, ova intelektualna ubleha zaslužuje neku titulu, makar ta titula bila i Kavkaz!

Nama ne ostaje drugo nego da se čudimo i “divimo“ gluposti koja ovakva otkrića univerzitetskih profesora proglašava “javnim dobrom“. Imajući u vidu da se ovaj i ovakvi “otkrivači“ novih istina ističu i kao intelektualna snaga vladajuće SBB, ne sumnjamo kako će nam budućnost biti “bolja“. Samo se pitamo ko će sa tim “boljitkom“ moći živjeti?!

 

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *