Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Dalida Burzić negira navode Muriza Memića

Dalida Burzić negira navode Muriza Memića

Dalida Burzić, glavna tužiteljica KS, negirala je navode o smrti Dženana Memića, koje je izrekao otac nesretno stradalog mladića. Tužiteljica je rekla da se radilo o saobraćajnoj nesreći i da neće podnositi ostavku. Isto tako, navela je da postoji zahtjev za njenom smjenom.

Tužiteljica Burzić je već duže vrijeme predmet kritika javnosti, koje se odnose na sumnje u profesionalnost rada Tužilaštva KS. Slučaj Memić je samo jedan od predmeta na koji se ove sumnje odnose. Podnošene su čudne krivične prijave, kao što na čudan način nisu podnesene neke krivične prijave. Sve to je rezultiralo kritičkim osvrtima na rad Dalide Burzić, a Muriz Memić je otvoreno optužio da je njen rad ispolitiziran. Naš portal je u nekoliko navrata pokušao dobiti odgovore na neka pitanja, ali nam iz Tužilaštva KS, zanemarujući obavezu transparentnosti u radu, nikada nisu odgovorili na upite.

Radi boljeg funkcioniranja Tužilaštva KS, bilo bi važno na transparentan način, uz uključenje javnosti koliko je to moguće, ispitati rad Dalide Burzić i otkloniti sumnje koje već mjesecima kruže. Ne može se, medjutim, ne zapaziti da je ovim sumnjama Dalida Burzić uveliko doprinijela.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *