Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Ujedinjenje ljevice – jedina šansa za bolju BiH

Ujedinjenje ljevice – jedina šansa za bolju BiH

Posljednje inicijative za ujedinjenje svih lijevih političkih stranaka, čini se zaista jedinom opcijom za uklanjanje nesposobne nacionalističke vlasti. Samo po sebi ovo ujedinjenje ne garantuje uspjeh, niti bolji život građana, ali zasigurno predstavlja jedini put da se pokuša doći do neke perspektive za BiH. Radikalan prijedlog koji je došao iz DFa nije i jedina opcija, ali je svakako dobrodošao primjer spremnosti za beskompromisan nastup u oktobru ove godine.
Lijeve političke stranke u svojim redovima zaista imaju one koji ne pripadaju građanskim idejama uređenja društva, ali bi bilo koja forma njihovog ujedinjavanja mogla biti način i svojevrsnog pročišćavanja kadrova koji su se ukotvili u stranačke strukture. Na potezu su SDP i NS, budući da je GS već podržao bilo koji oblik ujedinjavana ljevice. Tako je ostalo samo jedno pitanje: da li u SDP i NS mogu izaći izvan okvira inteesa pojedinaca i uspostaviti front borbe protiv kriminala i nacionalizma koji BiH razara već više od dvije decenije.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *