Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Dalida Burzić još uvijek ne odgovara za svoja nedjela

Dalida Burzić još uvijek ne odgovara za svoja nedjela

Dalida Burzić još uvijek nije stavljena pred odgovornost za nedjela koja je učinila kao glavna tužiteljica KS. Podjetimo se, Burzić je hapsila i brutalno sramotila nevine građane, dizala optužnice za koje nije utvrđena šteta kao osnov, istraživala krivična djela koja ne postoje i propuštala da podiže krivične prijave i istražuje djela koja evidentno postoje. Najeklatantniji primjer za to je ubojstvo Dženana Memića, koje je i slučaj na kojem je razotkrivena pravosudna hobotnica kriminala.
Ostalo je iza Burzićkinog mandata dosta toga nepoznatog: kriminal u KCUS, nestanak sa ovog svijeta Mahira Rakovca, Alise Mahmutović, Dubravka Lovrenovića, Envera Ređića, Dženana Memića, sumnje u kriminal Muharema Avdispahića, kriminal u Zavodu za javno zdravstvo, Efendićevo usmrćivanje pješaka na Grbavici, kriminl u Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih … dosta toga je ostalo iza Dalide Burzić. Ona do danas nije odgovarala niti za jednu stavku očiglednih zloupotreba.
Prema mišljenjima brojnih upućenih građana, kao i stručnjaka iz oblasti pravosuđa, Dalida Burzić je primjer zloupotrebe tužilačke pozicije. Kao takva ona je primjer korumpiranosti i kriminaliziranosti bh pravosuđa. Utvrđivanje njene odgovornosti, koje uključuje i transparntno utvrđivanje odsustva odgovornosti, za mnoge je nesumnjivo prvi korak koji se mora učiniti ka ozdravljenju bh pravosuđa. Činjenica da ona do danas ne odgovara za nedjela koja je počinila, kao i informacije koje govore da je ova besprimjerna funkcionerka pravosuđa pod direktnom zaštitom Milana Tegeltije, govore o tome da smo još daleko od profesionalizacije pravosuđa i njegovog stavljanja u funkciju građana.Očigledno, sada na tom putu treba prvo počistiti stanje u VSTV, a potom utvrđivati odgovornost besprimjernih sudija i tužilaca.

About Ekran

Check Also

images

Metthew Palmer – politički briljantna poruka građanima BiH

Metthew Palmer, specijalni predstavnik SAD za Balkan je u politički briljatnim medijskim istupom poslao poruku …

Powered by keepvid themefull earn money