Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Pojavilo se svjetlo na kraju tunela u slučaju Memić!

Pojavilo se svjetlo na kraju tunela u slučaju Memić!

Djelovanje Tužilaštva BiH nesumnjivo je doprinijelo pojavljivanju svjetla na kraju tunela zvanog “Slučaj Memić“. Jasno je da se radilo o lažiranoj istrazi, istrazi koja je ciljano vođena u pogrešnom pravcu. Sve je izvjesnije i sa pravnog stajališta da je Muriz Memić imao puno pravo kada je rekao da je njegov sin Dženan ubijen! U svemu tome, najgoru ulogu su igrali službenici Tužilaštva KS i MUP KS! “Dženana su udarili po leđima, ali mene neće. Podnijeta je prijava protiv 45 osoba, to je autobus kriminalaca i sve ih znam napamet”, istaknuo je Muriz Memić u svom javnom obraćanju na BHT1. “Najpokvarenija je bila Dalida Burzić, ali ne mogu reći da me je najviše razočarala. Bilo je dosta osoba koje su radile na istrazi, koji su meni familija i koji su krili. Kad god se desi neko ubistvo ili nesreća, odmah se prepoznam tu, kao što je bilo i ubistvo Davida Dragičevića”, rekao je Memić.
Njegov odvjetnik, Ifet Feraget, izjavio je da u tužilaštvima, jednim dijelom, sjede kriminalci! Više niko ne sumnja da se to u prvom redu odnosi na Dalidu Burzić, zloglasnu glavnu tužiteljicu u prethodnom mandatu, sada sudiju Suda BiH, koja još uvijek nije suspendirana i koja je bila poznata po zaštiti kriminalaca i hapšenju uglednih i nevinih ljudi. Sudski procesi su u nekoliko slučajeva pokazali da je Dalida Burzić, spektakularnim hapšenjima uz poziv režimskim televizijama koje su snimale odvođenje osumnjičenih, fingirala da radi u funkciji društva, a u stvari je izvršavala naloge koji su dolazili iz politike i nanosila ogromnu štetu nevinim ljudima. Ukoliko se dokažu tvrdnje da je ona namjerno odvodila istragu u pogrešnom pravcu, da je dobila novac u cilju zaštite ubica i da je višestruko zloupotrebljavala tužilačku funkciju, onda će se morati zaključiti da je Dalida Burzić neviđeni zločinac u tužilačkoj odori.
Sva takva razmišljanja i uvjerenja, međutim, trebaju biti dokazana u sudskom postupku, koji će, prema svemu sudeći, u narednom periodu biti otvoren. Memić i Feraget kao glavnog zločinca, uz ubice, spominju Dalidu Burzić, ali je iz onoga što su rekli očigledno da takvih ima još “cijeli autobus“, kako u Tužilaštvu, tako i u MUP KS. Nije li sada, nakon golgote porodice Memić jasno da su tužilaštva i policija čvorišta kriminala?! Istraga o ubojstvu dva sarajevska policajca nije došla nigdje! Ko je ovu istragu odveo u pogrešnom pravcu?

About Ekran

Check Also

Lubenica po običaju – drsko i glupo!

Nermin Nikšić, popularni Lubenica, oktroirani premijer i predsjednik SDP BiH, pohvalio se da je razgovarao …