Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Politika EU na svakom koraku doživljava debakl!

Politika EU na svakom koraku doživljava debakl!

Pandemija je politiku EU dovela do pred raspad! Problemi sa ravnomjernom raspodjelom vakcina, pokazali su da i u EU postoje velike podjele, prije svih one na istočne i zapadne “evropljane“! Pored toga, EU je pokazala ozbiljan nedostatak humanizma u svojoj politici. Nemoć u rješavanju problema na Balkanu, uz sve druge probleme, pokazuje da EU nije spremna pružiti sliku boljeg i ljepšeg svijeta u budućnosti. Umjesto toga, ona sve više pokazuje lice licemjera i nacionalista, koji su birokratski vođeni samo materijalnim interesima.
Takva EU nema šta ponuditi zemljama Balkana. Uprkos tome što su balkanske zemlje mnogo siromašnije, život na Balkanu je još uvijek “puniji“ i sa više radosti nego život u zemljama EU! Građani u materijalnom imaju manje, ali nekim drugim stvarima imaju znatno više od građana EU.
Zato se može zaključiti da EU nema puno toga da ponudi zemljama Balkana, te da one nemaju puno razloga da se približavaju Uniji. Mnogo više razloga one imaju u međusobnom povezivanju i rješavanju sukoba i nesuglasica koje stvaraju zidove između njih. Odustajanje od nacionalizma, nema nikakve sumnje, zemljama Balkana dalo bi puno više mogućnosti, nego što im je EU bilo kada spremna ponuditi.

About Ekran

Check Also

vlada ks 1

“Trojka“ svakim danom gubi povjerenje građana

Brojne afere Fortine Vlade KS, od kojih je najveća tek otvorena sa objavljivanjem Prednacrta Zakona …

Powered by keepvid themefull earn money