Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Bh policija na djelu

Bh policija na djelu

Nedavni nesretni događaj u blizini Tešnja, koji je završio tragično, jedan je u neprekinutom nizu događaja koji pokazuju da ceste u BiH nisu ni minimalno sigurne. Putna infrastruktura, za koju bh građani neprekidno, kroz razne vidove, izdvajaju značajna novčana sredstva, odavno nije na neophodnom nivou.

Ipak, ovom tragičnom događaju je slijedio događaj koji je pokazao u kakvom društvu živimo. Naime, dok je trajao uviđaj, pijani policajac Mario Zovko se svojim automobilom zabio u parkirani kamion putne ophodnje. Alko test koji je učinjen na licu mjesta, potvrdio je njegovo pijano stanje, koje je, prema govoru očevidaca, bilo očigledno.

I šta reći za takve policajce i takvu policiju. Svakodnevno smo svjedoci zloupotreba policijskih ovlasti na cestama, a posebno u gradskoj vožnji. Očigledno je da u BiH ni policajci nisu dovoljno saobračajno pismeni, a šta onda očekivati od građana? Valjda sada organi unutrašnje kontrole policije ZDK neće tražiti način da kažu kako je Zovko imao pravo biti pijan za volanom i ugrožavati tuže živote?

 

About Ekran

Check Also

images

Metthew Palmer – politički briljantna poruka građanima BiH

Metthew Palmer, specijalni predstavnik SAD za Balkan je u politički briljatnim medijskim istupom poslao poruku …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money