Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Stiglo saopćenje iz Stranke za BiH: ili su glupi, ili im noge smrde!

Stiglo saopćenje iz Stranke za BiH: ili su glupi, ili im noge smrde!

Iz Stranke za BiH (SZBiH) su se u svom najnovijem saopćenju žestoko obrušili na Milorada Dodika. Pritom su potpuno promašili metu, jer Dodika kritikuju zbog prijedloga koji je dao Erdoganu, a ne kritikuju Erdogana jer je Dodiku dao alibi za povratak u Predsjedništvo BiH i  nastavak opstrukcija države. “Da li je Dodik rekao uvaženom gostu i prijatelju Bosne i Hercegovine da je zabranio bosanski jezik u manjem bh. entitetu, da odlikuje koljače i ubice? Poduga je lista uvreda koje svakodnevno Dodik priređuje svima koji se bore za opstanak multietničke i multikulturalne Bosne i Hercegovine”, saopćeno je iz ove bizarne političke organizacije.
Semir Efendić, predsjednik SZBiH, poznat kao ubica na cesti, i njegova kompanija, niti u jednom momentu se nisu zapitali da li Erdogan zna, a sasvim sigurno zna, šta sve radi Dodik. Niti u jednom momentu nisu uspjeli da dobace do pitanja zašto Erdogan više pažnje, značaja, konačno i investicija ulaže u Srbiju, nego u BiH i zašto tolerira sklanjanje ratnih zločinaca u Srbiji! Toliko gluposti su iz SZBiH ovim saopćenjem pokazali, da to boli! Kako neko može biti toliko plitak da ne shvata da ozbiljan državnik, kakav je Erdogan nesumnjivo, zna sve što treba da zna, te da mu svima dostupne informacije o Dodiku nisu nikakva nepoznanica, ali da ga to niti jednog trenutka nije sprečavalo da ga podrži u njegovom povratku u Predsjedništvo i da mu alibi za odustajanje od samoisključenja iz rada najvišeg državnog organa.
SZBiH je pokazala da je nedržavotvorna, paraobavještajna stranka, koja je, kao i uvijek, posegnula za najbjednijim sredstvom dodvoravanja građanima – gađanjem najomraženije bošnjačke mete Milorada Dodika! Umjesto da se zapitaju zašto je Erdoganu važnije vjenčanje Jasmine Izetbegović od države BiH i zašto mu je daleko važnija Srbija od naše države, oni su se obrušili na Dodika, kojem je ionako svejedno šta će Efendić i njegovi tupavi savjetnici reći. Ono što su svi znali u SZBiH su ponovo potvrdili – to je stranka za subverzivne djelatnosti u kojoj pameti nikada nije ni bilo.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …