Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Čolpa demolirao Čavaru!

Čolpa demolirao Čavaru!

Nihad Čolpa nezavisni zastupnik u Parlamentu FBiH, komentirao je odgovore koje je dobio od Marinka Čavare, predsjednika FBiH i slike i prilike političke kloake u kojoj se BiH nalazi. “Čavarin odgovor na moja zastupnička pitanja je horor za zdravu pamet i pokazuje u kojoj je mjeri vladajuća olihgarhija odmaknuta od stvarnosti. Nelegitimni predsjednik FBiH Marinko Čavara nema apsolutno nikakvog kredibiliteta da govori i dijeli lekcije o demokratiji budući da zajedno sa svojim stranačkim kolegama već dvije godine sprečava implementaciju izbora iz 2018. godine na nivou FBiH. Ironično je da Čavara govori o nefunkcionalnoj državi s obzirom na to da smo svi svjedoci kako efikasno usvaja budžet svog kabineta uprkos sukobu interesa“, napisao je na svom Facebook profilu Čolpa. “Ako je iko pridonio disfunkcionalnosti države, onda je to učinio Čavara kao predsjednik entiteta i zastupnik Parlamenta FBiH. Čavara kao funkcioner HDZ-a i u ličnom kapacitetu može razgovarati s kim god hoće i na koju god temu hoće, ali sastančiti o temi budućnosti BiH ne može kao osoba koja predstavlja i zastupa FBiH. Na kraju, bolje bi mu bilo da se umjesto “orijentalnog pravnog nasljeđa” malo ogradi od presuđenih ratnih zločinaca sa kojima se ponosno slikao i time ispoštuje Inzkov zakon o zabrani negiranja genocida i ratnih zločina. Negiranje ratnog zločina i slavljenje ratnih zločinaca nije u duhu ni evropskog ni orijentalnog pravnog nasljeđa“, dodao je Čolpa u nastavku svog posta.
Čolpa je ovim ogolio ne samo moralnu i intelektualnu bijedu Marinka Čavare, nego i cijele političke scene na kojoj ovakav lik  može igrati neku ulogu. Odavno je jasno da je BiH pala daleko ispod razine demokratskih odnosa i da su upravo likovi poput Čavare, predstavnici svih nacionalističkih politika i anticivilizacijskog ponašanja, našu zemlju svrstali u red područja političke i društvene pustoši. Čolpa je jedini do sada upozorio da sa ovakvim likovima nema budućnosti za BiH!

About Ekran

Check Also

plenkovic-macron-milanovic-1068x601

Macronova javna trgovina utjecajem!

Posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Hrvatskoj bila je tako očigledna manifestacija “trgovine utjecajem“, da je …

Powered by keepvid themefull earn money