Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Takvi nam trebaju kao što je Matthew Field

Takvi nam trebaju kao što je Matthew Field

Ambasador Ujedinjenoga Kraljevstva u BiH Matthew Field novom objavom na svom Instagram profilu zapravo je demonstrirao kakvi političari trebaju BiH.  Prilikom posjete Mostaru, ambasador je prisustvovao probi The Beatles Tribute Banda i sa njima zasvirao. Ambasador Field je specijalni gost na koncertu koji je planiran za 8. septembar u Mostaru. Field će zajedno sa Simfonijskim orkestrom Mostara i navedenim rock bendom odsvirati čak šest pjesama, a na svom profilu je objavio snimak dijela izvođenja čuvene While My Guitar Gently Weeps.

U jednom kratkom snimku Field je pokazao u čemu je razlika između modernih političara i plemenskih poglavica u BiH. Dok bošnjačka elita sluša kojekakve bube i jale, Dodik i srpska politička svita urliču pod šatorima, a Dragan Čović po potrebi podržava i jedne i druge, a na rođendanu mu pjeva Halid Bešlić, valjda držeći se seljačke parole “sviraj nešto narodno ponašaj se prirodno”! Field svira rock klasiku! Sve je rečeno!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …