Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Načelnik protiv načelnika

Načelnik protiv načelnika

Nakon što je za svoj nerad okrivio svog prethodnika, Srđan Mandić je dobio odgovor od Nedžada Ajnadžića. Ukratko rečeno, Ajnadžić mu je poručio: “Počnite raditi načelniče!“ Ajnadžić je iznio primjer kako Mandić umjesto da radi, priča i druge okrivljuje za svoj nerad. Time je samo potvrđeno pisanje portala Ekran.ba, u koje smo naveli prmjer vodovodne mreže koju su građani sami izgradili, a koju je Mandić, sasvim ispravno, obećao da će legalizirati i staviti u legalnu vodovodnu mrežu već u prvim danima svog mandata. Godinu dana nakon toga, od njegovog obećanja nema ništa ni na vidiku!
Da stvar bude gora, Ajnadžić nije potpuno u pravu. Nije tačno da Mandić ne radi ništa, ali ono što radi bolje bi bilo da ne radi! U istom naselju u kojem je obećavao legalizaciju vodovoda, Mandić asfaltira cestu. Ali, da stvar ne bi bila kako treba, umjesto da uz asfaltiranje ceste položi cijevi za kanalizaciju, Mandić je odlučio da je dovoljno samo staviti asfalt. Svakom ko misli zdravorazumski jasno je da će taj asfalt trajati samo dok na mjesto načelnika ne dođe neko normalan, ko će reći da je necivilizacijski da u Općini Centar u 21. stoljeću nema kanalizacione mreže! Tada će Mandićev asfalt morati biti uklonjen, postavljena potrebna odvodna i druga infrastruktura i postavljen novi asfalt! Drugim riječima, ovo što Mandić radi čisto je bacanje budžetskog novca!
Neovisno o Ajnadžiću, Srđan Mandić je sasvim sigurno najveće razočarenje 2021. godine. Umjesto da unaprijedi Općinu Centar, da gradi nedostajuću infrastrukturu i ulaže u kulturu i obrazovanje, Mandić se bacio u kupovinu haljina Dalije Hasanbegović-Konaković i drugih neostvarenih manekenki. Za svoj nerad on optužuje druge, što iz dana u dan uviđaju i građani općine kojom rukovodi. Jednostavno rečeno, može se reći da je Mandić oličenje “trojke“. Ako već treba nečim i zaključiti ocjenu Mandićevog rada, onda se treba reći: Ajnadžiću vrati se, “transferzala“ pred Predsjedništvom ti je oproštena!

About Ekran

Check Also

plenkovic-macron-milanovic-1068x601

Macronova javna trgovina utjecajem!

Posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Hrvatskoj bila je tako očigledna manifestacija “trgovine utjecajem“, da je …

Powered by keepvid themefull earn money