Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Kome je trebao incident sa Vranjem?

Kome je trebao incident sa Vranjem?

Nakon što je uhapšen Edin Vranj i nakon što se poslije toga nije desilo ništa značajno, izuzev što su u Sarajevu režimski i paraobavještajni mediji to prenijeli na svoj način, više niko i ne spominje ovaj slučaj. Vranj je u pritvoru, Bakir Izetbegović šalje priglupe poruke, a Vučić sa “bratom Taipom” u Turskoj dogovara realizaciju velikih planova privredne suradnje. Jednom riječju, od velikog incidenta ne izbi niti jedna ozbiljna posljedica. Kome je, onda, trebao incident?
Očigledno, samo i jedino Bakiru Izetbegoviću i njegovoj već prilično posrnuloj SDA! Samo su oni iskoristili ovaj ružni događaj za novu promociju homogenizacije Bošnjaka. Odnosi između Srbije i BiH nisu narušeni, jer se o njima u Sarajevu ništa i niko ne pita! Ostala je samo jasna slika bijede bh diplomacije koje, u stvari, i nema! Očigledno, hapšenje državljanina BiH ni za “brata Taipa” nije nikakav problem i on se sa Vučićem nastavlja dogovarati o suradnji.
Jedini koji plaća ceh ove igre je Edin Vranj (?!), ukoliko je zaista nevin u vezi sa onim što mu se pripisuje u optužnici. Ukoliko je to tako, građani BiH zaista moraju sa strepnjom prolaziti granicu Srbije, jer nema sumnje da Izetbegović i njegova oligarhija za njih neće uraditi ništa ukoliko dođu u probleme. Ukoliko to, ipak, nije tako, onda je sve jasno!

About Ekran

Check Also

jovanovic

Čedomir Jovanović glasno upozorava: Dodik je Putinov vojnik!

“Mene plaši što Vučić šuti. Mislim da šuti, jer se sve ovo izmaklo kontroli i …

Powered by keepvid themefull earn money