Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Toliko o “bratu Taipu”

Toliko o “bratu Taipu”

Dok se Srbija ponaša sve agresivnije prema BiH, hapsi građane naše države i podržava Dodika u njegovoj ratnoj retorici, predsjednik Turske nagrađuje Vučića novim investicijama. Turska je i do sada bila jedan od najvećih investitora u Srbiji, ali bi se nakon novog susreta na visokom nivou između Erdogana i Vučića, mogla svrstati na sam vrh, odmah iza Njemačke. Time je “brat Taip” nagradio Vučića za njegovu agresivnu politiku u BiH i definitivno pokazao svoju bliskost sa ruskom politikom.
Nije Erdogan nikada svoje investitore na ozbiljan način usmjeravao u BiH, ali je u Srbiju podsticao da investiraju. Činjenica da u jeku najveće poslijeratne ofanzive Srbije na BiH Erdogan Srbiju nagrađuje novim investicijama, sama za sebe dovoljno govori o politici koju “brat Taip” vodi prema BiH. Ova činjenica zorno govori i o nesposobnosti “bošnjačke politike” za ozbiljne državničke poslove! Naravno, sve će to platiti upravo oni koji podržavaju ovu politiku i aplaudiraju na Erdoganova ponižavanja države BiH i otvoreno podržavanje agresora na našu zemlju!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …