Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Jeste li primijetili da nigdje nema Ivane Marić kada je Schmidt u pitanju …

Jeste li primijetili da nigdje nema Ivane Marić kada je Schmidt u pitanju …

Građani BiH su sigurno primijetili da se povodom istupa Christiana Schmidta i skoro otvorenog zagovaranja podebljavanja etničkih granica nije oglašavala lažna “analitičarka“ Ivana Marić. Razlog tome je vrlo jednostavan! Ivana Marić, koja je do sada iskakala iz konzerve objašnjavajući nam ono što je svima više nego jasno i prepričavajući nešto što svi u BiH znaju, ni riječi nije prozborila kada je u pitanju Christian Schmidt. To je i sasvim normalno, ukoliko se zna da je Ivana Marić jedna od “analitičarki“ koje finansiraju njemačke organizacije u BiH.
Samim tim jasno je zašto je Marić kritikovala Inzka zbog donošenja zakonskih rješenja protiv negiranja genocida. Još jasnije je da je Marić, iza svih floskula o “građanskom društvu“, u stvari službenica njemačkih organizacija i zastupnica svega onoga što u Sarajevu treba da provede Christian Schmidt i što već radi Damir Marjanović uništavajući obrazovanje u KS. Sve liči na to da je Marić u krajnjoj instanci najbizarniji slučaj promašene investicije obavještajnih agencija. Ivana Marić bi mogla biti ogledni primjer “analitičara“ koji služi za zaglupljivanje javnosti. Sposobna samo da, kako-tako, prepriča ono što svi čujemo i znamo, Marić je plod nastojanja da se u BiH ukinu svi kriteriji i uspostavi takvo javno mnijenje u kojem svako može biti zvijezda! Ivana Marić možeš biti ti, tako treba nazvati neki od narednih show programa u organizaciji njemačkih i EU centara moći.

About Ekran

Check Also

plenkovic-macron-milanovic-1068x601

Macronova javna trgovina utjecajem!

Posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Hrvatskoj bila je tako očigledna manifestacija “trgovine utjecajem“, da je …

Powered by keepvid themefull earn money