Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / SDP je danas neprepoznatljiva stranka

SDP je danas neprepoznatljiva stranka

Posljednja dešavanja u KS i vlasti “trojke“ pokazuju nevjerovatnu rasutost SDP BiH. Ova stranka je u potpunosti postala jeftina marioneta čuvenog Elmedina Dine Konakovića i kao politička organizacija je dovedena do neprepoznavanja. O ideološkim karakteristikama SDP se više ne može ni govoriti, sve je svedeno na interese pojedinaca i skupina unutar stranke i više ne postoji nikakva politička kohezija u djelovanju.
Nermin Nikšić je svojim jeftinim prevarama od SDP napravio stranku kojoj se ne može vjerovati, a postavljanje na čelo kantonalne organizacije u Sarajevu osobe koja je poznata po višemilionskim štetama koje je proizveo kao direktor Konzuma i “ugrađivanju“ u svaki posao koji je radio, samo je potvrda o tome da je nekada najveća građanska stranka postala interesna organizacija bez koncepta i ideja. Ovakvo stanje u SDP BiH nije dobro ni za BiH u cjelini, jer je ova stranka uvijek imala snagu da drži balans sa vladajućim nacionalističkim oligarhijama.
Glasati za SDP danas znači glasati za interese pojedinaca. Dovoljno je samo pogledati koliko su pojedinci iz ove stranke proveli vremena, sada se skoro može reći decenijama na budžetskom hljebu, ne radeći ništa, pa zaključiti da takvim likovima nije potrebna nikakva promjena, a posebno ne promjena u kojoj će biti izmješteni iz udobnih zastupničkih fotelja.
Može se zaključiti da SDP treba hitne reforme, ali u stranci više nema niko ko bi mogao da ih učini. Stranka je obezglavljena tjeranjem doslovno svih intelektualaca koji su nekada sudjelovali u njenom, tada uspješnom radu. Pozicije onih koji imaju znanje, zauzeli su oni koji galamom pokušavaju nadomjestiti odsustvo znanja i nedostatak sposobnosti. Rezultat je od izbora do izbora sve vidljiviji, a naredne godine će, gotovo sigurno, biti porazan. Nikšić i njegovo društvo umjesto ideja i strategije djelovanja, kao orijentaciju u radu imaju samo i jedino čekanje i nadanje da će se građani opredijeliti za SDP zato jer nemaju za koga drugog glasati. Takva “strategija“ je strategija neznalica i gubitnika, što će se vidjeti iduće godine. Kako sada stvari stoje, građanima je bolje da ne glasaju nikako, nego da glasaju za SDP i slične političke gangove koji rade i postoje jedino u cilju ostvarivanja materijalnih interesa pojedinaca.

About Ekran

Check Also

jovanovic

Čedomir Jovanović glasno upozorava: Dodik je Putinov vojnik!

“Mene plaši što Vučić šuti. Mislim da šuti, jer se sve ovo izmaklo kontroli i …

Powered by keepvid themefull earn money