Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / To je politika “brata Taipa“ – Srbija strateški partner Turske!

To je politika “brata Taipa“ – Srbija strateški partner Turske!

Ivica Dačić se u Beogradu sastao sa ministrom spoljnih poslova Turske. Sastanak je vrlo znakovit za građane BiH. Cavusoglu učestvuje na sastanku Pokreta nesvrstanih zemalja povodom obilježavanja 60 godina od održavanja prvog samita, a Dačić je izrazio zadovoljstvo jer se ponovo susreće sa svojim bivšim kolegom i dobrim prijateljem, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije. Dačić je istakao da su bilateralni odnosi na veoma visokom nivou, što potvrđuje i dinamika posjeta na najvišem nivou. Nedavna posjeta Ankari, na poziv predsjednika parlamenta Turske Mustafe Sentopa i sastanci koje je tom prilikom imao, dodatno su ojačali veze između dva parlamenta, ali i ukupne bilateralne odnose, istakao je Dačić.

Kako se navodi u saopštenju, ministar Cavusoglu je izrazio zadovoljstvo zbog učešća na sastanku Pokreta nesvrstanih zemalja i čestitao Srbiji na dobroj organizaciji. Složio se da intenzivna dinamika posjeta na visokom nivou potvrđuje da su odnosi između Srbije i Turske na izuzetnom nivou. Još jednom je zahvalio predsjedniku Narodne skupštine Srbije na doprinosu koji je na svim prethodnim funkcijama dao unapređenju odnosa između dvije zemlje i izrazio zadovoljstvo što se projekti koje su njih dvojica zajedno započeli kao ministri, danas realizuju.

Dakle, u jeku političke agresije Srbije na BiH Turska sa Srbijom razvija “odnose na najvišem nivou“! Nije li time sve rečeno o Erdoganovoj politici prema BiH, “prodaji“ BiH i iznevjeravanju neosnovanog povjerenja koje su građani BiH imali prema Turskoj?! Očigedno, Turska je mnogo bliže Srbiji što je Erdogan potvrdio i kada je praktično “bošnjačku politiku“ usmjeravao prema “srpskoj politici“, očekujući ustupke za potonju. Uostalom, ponižavanje države i građana BiH prilikom posljednje posjete Erdogana Sarajevu, sve govori o tome koliko je politika “brata Taipa“ feudalna i antibosanska.

About Ekran

Check Also

jovanovic

Čedomir Jovanović glasno upozorava: Dodik je Putinov vojnik!

“Mene plaši što Vučić šuti. Mislim da šuti, jer se sve ovo izmaklo kontroli i …

Powered by keepvid themefull earn money