Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Edin Forto definitivno favorit za titulu “glupan godine“!

Edin Forto definitivno favorit za titulu “glupan godine“!

Bliži se kraj kalendarske godine i suradnici portala Ekran.ba pripremaju redovito oglašavanje “Top lista Ekranista“ u kojem, po raznim kategorijama, pokušavamo prikazati proteklu godinu. Obično se taj prikaz svodi na objavljivanje titula koje su tokom godine zaslužili pojedini dužnosnici i javne osobe za svoje javno djelovanje, a koji su obilježili proteklu godinu. Jedan od favorita u više kategorija ove godine je Edin Forto! Ono što je uradio u Vijećnici tokom obilježavanja Dana državnosti, čini ga najizglednijim pobjednikom u kategoriji “glupan godine“.
Edin Forto se već više puta tokom ove godine istakao besmislicama, maloumnostima i baljezgarijama, ali u Vijećnici je, za Dan državnosti, pokazao da je baš ispod svake razine. “Moramo se obratiti ljudima u Širokom Brijegu. Da sad neki obrtnik uđe na ova vrata, obrtnik iz Širokog Brijega, moramo ustati, nakloniti mu se i reći: ‘Šefe, ti si ovdje glavni’.” To kaže premijer KS! Takvu vrstu gluposti do sada nije uspio da napravi niti jedan od njegovih prethodnika, a bilo ih je koji su se izrazito glupo ponašali.
Dakle, za Edina Fortu je svaki “obrtnik“ iz Širokog Brijega važniji od “obrtnika“ iz Sarajeva! Obrtnici iz Sarajeva, koje Forto kao premijer treba da podržava, za predsjednika NS, očigledno nedoraslog bilo kakvoj ozbiljnoj funkciji, manje su vrijedni od “obrtnika“ iz Širokog Brijega! Kada Forto ne bi bio ono što jeste, on bi već danas podnio ostavku zbog ovakve maloumnosti. Umjesto da podržava “obrtnike“ iz Sarajeva, on im poručuje da manje vrijede od njihovih kolega iz Širokog Brijega, koji njima treba da budu šefovi! Šta reći na to, izuzev da je, najvjerovatnije, Edin Forto za ovu godinu “prekucao“ čak i Ivanu Marić!
Očigledno, priglupi premijer ne shvata da “obrtnici“ negdje dolaze ne radi toga da bi bili “šefovi“, nego da bi bolje zaradili. Kada bi Forto shvatao o čemu se radi, on bi od Sarajeva napravio kulturni, privredni, obrazovni, ekonomski, znanstveni i svaki drugi centar po uzoru na takve centre u Evropi i tada bi mu “obrtnici“ iz Širokog Brijega, ali i iz drugih krajeva BiH, dotrčali i borili se da budu u prvom “obrtničkom redu“. Ali, pošto Forto, takav kakav je, očigledno nije u stanju od Sarajeva napraviti ništa drugo do zapuštenu provinciju, niko mu neće ni doći, nego će otići i ovi koji su već tu! Ne shvata to Forto, ali se treba nadati da će shvatiti građani Sarajeva na narednim izborima.

About Ekran

Check Also

Reuf Bajrović najavljuje konačni pokušaj uništenja države BiH – zanimljiv tekst prenosimo u cjelosti, bez komentara!

Sprema se konačna politička bitka za izborna pravila koja su dogovorena u Dejtonu. Hrvatska država …