Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Edisa Trumić ponovo dokazuje da nije za akademsko osoblje

Edisa Trumić ponovo dokazuje da nije za akademsko osoblje

Edisa Trumić, profesorica koja je protekle godine bila predmetom javnih rasprava zbog vrijeđanja studenata, sada je napravila novi incident. Naime Trumić je na jednom parkingu u Tuzli fizički nasrnula na svog partnera, pokazujući da ona u stvari nije dorasla da bude nešto drugo do uličarke. Portal Ekran.ba je već prilikom prethodnog incidenta sa studentima, upozoravao da ovakve osobe treba ukloniti iz visokog obrazovanja.

Osoba koju je Trumić jučer fizički napala je prof. Adnan Hodžić, kako saznaju mediji. Hodžić i Trumić su u ljubavnoj vezi, a Hodžić je od nedavno postao redovni profesor na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli. Ovakav par univerzitetskih djelatnika je zaista slika i prilika stanja na Univerzitetu u Tuzli, ali i visokog obrazovanja u BiH.

Da sve nije vezano samo za Tuzlu, odnosno da se radi o općem lošem stanju u visokom obrazovanju, dokazuje i to da je Trumićku do doktorata doveo Fahir Bečić, dekan Farmaceutskog fakulteta, koji je i sam sklon nasilju. Primitivizam i nasilje koje ispoljava Trumićka, ova sramotna profesorica imala je od koga naučiti. Bečić je svojevremeno i presuđen za nasilje, a nakon toga je nagrađen pozicijom dekana.

Trumić i Bečić su samo jedan primjer katastrofalnog stanja u visokom obrazovanju. Takvih ima mnoštvo, a činjenica da se nasilnici na fakultetima nagrađuju pozicijama dekana, kao u slučaju Bečića, porazna je po cijelo društvo.

About Ekran

Check Also

Reuf Bajrović najavljuje konačni pokušaj uništenja države BiH – zanimljiv tekst prenosimo u cjelosti, bez komentara!

Sprema se konačna politička bitka za izborna pravila koja su dogovorena u Dejtonu. Hrvatska država …