Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / U RS žele legalizirati paraobavještajne mreže!

U RS žele legalizirati paraobavještajne mreže!

Radmanović i drugi Dodikovi kompanjoni, ovih dana najavljuju formiranje obavještajne službe RS. Oni to nazivaju vraćanjem nadležnosti, a u stvarnosti se radi o legaliziranju već postojećih paraobavještajnih mreža, koje su inkorporirane u obavještajni sistem Srbije. Dakle, ništa novo!
Jedino što je, možda novo, jeste činjenica da će razni “mudraci“ iz Sarajeva, koji su svojim radom svjesno ili nesvjesno podržavali ove paraobavještajne mreže, imati priliku da se uvjere da su obavještajna agresivna djelovanja prema BiH odavno postojala. Valjda će nakon toga shvatiti da je nemoguće da pojedinci bivaju zaštićeni od zakonskog gonjenja do te mjere da im doslovno pravosuđe ne može ništa, a da nisu bili uvezani u (para)obavještajne mreže koje djeluju u BiH. Tada će, valjda, nekima konačno postati jasno da se ni državljanstva drugih država ne dobijaju zbog “plaćeničkih poslova“, nego zbog sistemskog djelovanja. Jednako će postati jasne povezanosti naizgled nepovezivih pojedinaca i sinergijsko djelovanje protiv trećih pojedinaca i institucija bez ikakvog realnog osnova.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …