Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Vlada KS uništila novogodišnji doček u Sarajevu!

Vlada KS uništila novogodišnji doček u Sarajevu!

Svojim nebuloznim odlukama Vlada KS ne samo da je Sarajlijama uskratila novogodišnju noć na otvorenom i uz muziku poznatih muzičara, nego je i značajno umanjila prihode od novogodišnjeg posjeta Sarajevu. Naravno, već su Forto i njegovi jataci izašli sa informacijom o 20 000 noćenja, koja je krajnje upitna, ali nisu izašli sa informacijom o tome koliko je Sarajlija otišlo u Mostar, Zenicu, Tuzlu, Jahorinu, Beograd i na druge destinacije da dočekaju 2022. godinu.
Čak i paušalne procjene, zasnovane na privatnim informacijama, pokazuju da je mnogo više onih koji su napustili Sarajevo da bi mogli uživati u novogodišnjoj noći na otvorenom. Prema informacijama naših izvora iz turističkih organizacija, samo u Beogradu su Sarajlije ostvarili više od 20 000 noćenja za novogodišnju noć. O odlascima u druge bh gradove, nismo mogli dobiti ni približne informacije, ali je sasvim sigurno da one premašuju obim odlazaka u Beograd.
Kada se svemu tome doda značajno smanjena ponuda, svedena samo na reducirani rad ugostiteljskih objekata i značajno veća mogućnost zaraze korona-virusom u zatvorenom prostoru, u kojem su Sarajlije bili prinuđeni dočekivati Novu godinu zahvaljujući Vladi KS, pokazuje se da su mjere Vlade za novogodišnju noć bile ne samo glupe, nego i višestruko štetne. Budući da se Forto hvali takvim odlukama, neupitno štetnim po KS, postavlja se pitanje da li je na stvari samo njegova poslovična glupost, neznanje, ili čak namjera da ošteti Sarajevo i KS nanese višekratnu štetu.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …