Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Napadi na Bošnjake u RS su nedvosmislen dokaz zločinačkog karaktera politike koju vodi Dodik

Napadi na Bošnjake u RS su nedvosmislen dokaz zločinačkog karaktera politike koju vodi Dodik

Napadi na Bošnjake širom RS, provokacije i otvoreno demonstriranje sile, nedvosmislen su pokazatelj da politika Milorada Dodika u osnovi računa sa zločinima kao načinom njenog provođenja. Stoga je krajnje vrijeme da se ova politika zaustavi i prekine njen dalji tok realizacije, jer će nesumnjivo izmaći kontroli i samom Dodiku. Potpuno je jasno da je za ovakvo stanje odgovoran Dodik i njegov gang, ali odmah potom odgovornost imaju i druge nacionalističke politike i međunarodna zajednica, u prvom redu EU. U interesu zaustavljanja potpunog kaosa, stoga je neophodno poduzeti drastične mjere na sprečavanju vladavine nasilja.
Takve mjere u ovom  trenutku mogu poduzeti samo NATO snage i SAD, uz podršku evropskih saveznika. Međutim, očekivati da neko drugi rješava probleme građana BiH je neumjesno i potpuno besmisleno! Građani, i to građani svih nacionalnosti, moraju pokazati da im je od interesa samozvanih nacionalističkih vođa, važniji interes njihovih obitelji i djece, da im je važnija izgradnja blagostanja, od demonstracija sile i takmičenja u maloumnosti. Do sada je malo urađeno na tome, ali ipak dovoljno da bi NATO imao interes da zaustavi dalje nadiranje primitivne politike nasilja, koja u konačnom nikome ne može odgovarati.
Napadi na Bošnjake u RS, samo su pokazatelj da je vrijeme za djelovanje. Talas nasilja se neće moći zaustaviti bez “reakcije“, koja mora snagom nadvladati Dodikovu akciju politike nasilja. Nedavna prošlost je pokazala da od primitivnog zastrašivanja do najgorih zločina treba samo pola koraka! Dodik je, očigledno, došao na pola koraka!

About Ekran

Check Also

forto mandic

Dva “skijača” malo jača!

Dok se Sarajlije guše u zagađenom zraku, premijer KS Edin Forto i načelnik Općine Centar …

Powered by keepvid themefull earn money