Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Forto – fortissimo!

Forto – fortissimo!

Skandalozni premijer KS Edin Forto našao se pred očima javnosti sa rukom u budžetskom džepu! Neovisni novinarski istraživači otkrili su da je svom ocu dao poticaje na ime pomoći za vrijeme pandemije u visini od 20 000 KM! To je ono što je do sada otkriveno, a ono što nije jesu informacije poput one da premijerova sestra projektuje stepenice za tržni centar “Crvena jabuka“ na način da sve dozvole KS stižu promptno na zahtjev izvođača radova. To je, ipak, neka druga priča!
Nakon što je otkriveno da je Forto svom ocu prebacivao budžetski novac, mada firmi njegovog oca uopće nije trebalo davati nikakve poticaje budući da je ostvarila suficit i za vrijeme pandemije (firma se bavi transferima energije), premijer je krenuo sa odbranom vrlo providnim lažima. “Ni u jednom trenutku nije bilo mogućnosti da vidimo koje su to firme, da li su povezane sa nekim”, izjavio je Forto na režimskoj TVSA. U Odluci koju je potpisao piše: “Isplatu sredstava iz tačke I ove odluke vršit će Privredna komora Kantona Sarajevo prema listi koja je sastavni dio ove odluke”, što jasno govori da je sve znao tada, kao što sada laže da nije znao. To je slika i prilika “trojke“!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …