Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / ”Trojkini“ mediji ovo po svaku cijenu sakrivaju …

”Trojkini“ mediji ovo po svaku cijenu sakrivaju …

Opća bolnica u Sarajevu, koju je uz veliku medijsku pompu prije nešto više od dvije godine preuzeo Ismet Gavrankapetanović, kao novi direktor, nalazi se u, blago rečeno, potpunom rasulu. Hrana u bolnici je ispod razine logoraške ishrane, u bolnici nedostaje sve od sapuna do toalet papira, a čistoća, organizacija i radna disciplina su ispod svake razine. To je ukratko slika Opće bolnice koju je portal Ekran.ba napravo nakon više javljanja čitatelja. U bolnici vlada korupcija, pacijenti ukoliko žele imati dostojanstven tretman, isti moraju dodatno plaćati podmićujući osoblje, a uprkos tome neće dobiti bolje uvjete za boravak u bolnici, jer se cijela ustanova,  jednostavno rečeno, nalazi u potpunom neredu!
Imajući u vidu sliku koja se u javnosti stvara već više od dvije godine, zvuči strašno, ali je istinito – Klinički centar UNSA, kojim upravlja Sebija Izetbegović je ozbiljna institucija za Opću bolnicu kojom upravlja izvikani Ismet Gavrankapetanović! Koliko god se to ne dopadalo “trojci“ i paraobavještajnim medijima koji djeluju u Sarajevu, ovo je istina stanja u zdravstvu KS. Pritom se mora reči da je i KCUS daleko od onoga što bi morao biti, ali je u usporedbi sa Općom bolnicom ozbiljna institucija.
Haris Vranić, skandalozni ministar zdravlja, naravno, na ovo nema šta reći. Za njega je sve u redu i ocjene koje govore u prilog KCUS u poređenju sa Općom bolnicom on bezobrazno pripisuje političkim opredjeljenjima ocjenjivača. Istina je, međutim, da upravo on iz političkih razloga napada KCUS, umjesto da daje prijedloge kako da se unaprijedi ova institucija, istovremeno dajući odriješene ruke Gavrankapetanoviću da u Općoj bolnici radi šta hoće. A šta Ismet i Faris Gavrankapetanović rade, to su građani Sarajeva mogli vidjeti u proteklih 20 godina. Danas je Opća bolnica u katastrofalnom stanju i neredu u kakvom je bio i KCUS za vrijeme prethodnih direktora. Treba ponoviti, daleko je KCUS od ozbiljne zdravstvene institucije kakva bi morao biti, ali je daleko bolji, organiziraniji, čišći i uređeniji od Opće bolnice, koja sve manje liči na bilo kakvu instituciju, a sve više na poligon za koruptivna djelovanja zdravstvenh radnika.

About Ekran

Check Also

K(l)ošarac najavljuje konferenciju o “Otvorenom Balkanu“ u Sarajevu!

Više nema dileme, nakon najave Saše K(l)ošarca da će u Sarajevu organizirati konferenciju o Otvorenom …