Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Od Sanje Vlaisavljević do Zdenke Džambas svi Čovićevi zvučnici/ce grme samo lažima!

Od Sanje Vlaisavljević do Zdenke Džambas svi Čovićevi zvučnici/ce grme samo lažima!

Mreže centara moći izvan BiH kao prioritet imaju plasiranje laži kao istine u bh društvu. To se dešava i ponavlja uvijek i u svakom slučaju, bez obzira da li se radi o diskreditiranju pojedinaca, nametanju nakaradnih stavova kao društvenih normi, tumačenju zakonske regulative ili iskrivljavanju stvarnosti.
Najglasnija zvučnica u promoviranju laži bila je i ostala Sanja Vlaisavljević, poznata opskurna savjetnica Čovićeve ministrice Ankice Gudeljević. Ona je demonstrirala uporno ponavljanje laži kao način nametanja istine, u čemu nije uspjela, ali se nametnula kao neka vrsta putokaza za one koje su dolazile(i) poslije nje. Europarlamentarka Željana Zovko je u tome bila najuspješnija, ali su se sada, nakon brojnih neuspjeha, počele pojavljivati i kojekakve replike Ankice Gudeljević, koje anemično i potpuno besmisleno rade ono što nisu uspjele njihove prethodnice.
Jedna od takvih je Zdenka Džambas, Čovićeva bojovnica u parlamentarnim klupama, koja mrtva-hladna u javnosti širi neupitnu laž o tome da su članovi Predsjedništva BiH predstavnici naroda! Naravno, svako pismen može pročitati da u Ustavu BiH piše “iz reda naroda”, ali slijedeći čudovišnu logiku laži Sanje Vlaisavljević, ona “iz reda” pretvara u “predstavnike”! Zdenka Džambas vjerovatno ne zna ni šta govori, niti je u stanju razumjeti da je ono što promovira u javnosti čista laž, ali je ona jedan od primjera kako se monstruozna izopačena shvatanja plasiraju kao društvena norma. Društvo u kojem takvi dobijaju javni prostor, uprkos očiglednoj izopačenosti, neupitno se nalazi u velikoj krizi! U BiH je to evidentno!

About Ekran

Check Also

Počinju i drugi shvatati: ovakvi kakvi su javni servisi u BiH ne trebaju građanima!

Nakon što su isplivale informacije o tome da BHRT1 sve svoje kapacitete daje na prijenos …