Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Populizam Benjamine Karić: podnosi krivične prijave protiv NN osoba, a savjetnica joj podržava glasnogovornika politika koje su uzrokovale agresiju na BiH!

Populizam Benjamine Karić: podnosi krivične prijave protiv NN osoba, a savjetnica joj podržava glasnogovornika politika koje su uzrokovale agresiju na BiH!

Gradonačelnica Benjamina Karić je odavno prepoznata kao demagog i populista, političarka koja jeftinim trikovima želi obmanuti javnost i pridobiti naklonost građana. Do sada joj to nije uspijevalo, a očigledno je da će joj od sada uspijevati još manje! Najnoviji populizam Karić govori o tome koliko je opskurno njeno djelovanje!
Naime, gradonačelnica je odlučila, naravno pred očima javnosti i uz gromoglasnu medijsku podršku, podnijeti krivičnu prijavu protiv NN osoba koje su sijale smrt po Sarajevu za vrijeme opsade. Radi se o snajperistima koji su opisani u vrijeme opsade Sarajeva, preko Srbije dolazili na položaje Vojske Republike Srpske, sa kojih su pucali po građanima Sarajeva. Takvu morbidnu djelatnost oni su plaćali i svoje zvjerstvo iskazivali u tome što su ubijali nevine ljude.
Karić se, sada, našla da podnese krivičnu prijavu protiv njih, što samo po sebi ne bi bilo ništa loše da nije urađeno uz očiglednu medijsku kampanju i sa razlozima profitiranja na izborima. Istovremeno, savjetnica Benjamine Karić Mirjana Mavrak, otvoreno podržava Ugu Vlaisavljevića, glavnog zvučnika ideologija koje danas žele BiH vratiti u 1992. godinu i vrijeme safarija na Sarajlije! Po tom pitanju Karić nije ništa uradila! Naprotiv! Samim tim, Karić je pokazala da je i njena krivična prijava u stvari prilično gnusan pokušaj da i gradonačelnica na izborima profitira od stradanja Sarajlija. Da nije tako, Mavrak bi već odavno bila smijenjena sa pozicije savjetnice (naravno, ostaje pitanje koga ova bizarna profesorica može o bilo čemu bilo šta savjetovati!)!

About Ekran

Check Also

K(l)ošarac najavljuje konferenciju o “Otvorenom Balkanu“ u Sarajevu!

Više nema dileme, nakon najave Saše K(l)ošarca da će u Sarajevu organizirati konferenciju o Otvorenom …