Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Očekivano: UO UNSA podržao Čovićevog ideologa!

Očekivano: UO UNSA podržao Čovićevog ideologa!

Dok su Vlaisavljevići dočekivali Dragana Čovića, Borjanu Krišto i ostalu svitu HDZ-a na predizbornom skupu na Grbavici, UO UNSA je podržavao Ugu Vlaisavljevića u nelegalnim zahtjevima. Sedam članova UO UNSA je reklo da za njih više vrijedi Čovićev ideolog i profesor “srpskog sveta“, nego stotinu profesora koji ne pripadaju toj bulumenti Čović-Dodikovog umreženja. Portal Ekran.ba je imao informacije da će se desiti upravo ono što se desilo i to nije bilo neočekivano. Murat Ramadanović, popularni Šok, prijeratni rukometni sudija, a poslijeratni kriminalizirani ambasador iz Malezije i po svemu suspektna osoba, predvodio je čopor instaliranih članova UO koji su jasno pokazali da podržavaju politike koje zastupa Vlaisavljević.
Još bi, za neke kojima je malo teže zbrojiti dva i dva, ostalo nejasno nešto oko podrške Ramadanovićevog čopora, da ta podrška nije tako neinteligentno “pokrivena“ obrazloženjem o “proceduralnoj pogrešci“ koja je napravljena još u martu ove godine! Takvo neinteligentno objašnjenje, naravno, ponudio je generalni sekretar UNSA Kenan Filipović, koji bi, da se zaista radilo o nekoj proceduralnoj podršci, bio najodgovorniji za nju, jer je dopustio da Filozofski fakultet o “proceduralnoj podršci“ glasa čak ti puta! Ali od Filipovića i Ramadanovića, dvojca kontroliranog daljinskim upravljačem koj se nalazi na “tornju“, takva neinteligentna rješenja su i bila očekivana. Uostalom, portal Ekran.ba je predvidio da će se raditi upravo o tome!
U svakom slučaju, sada više nema sumnje da je potonuće UNSA na svjetskim rang-listama univerziteta rezultat upravo ovakvih subverzivnih djelovanja, koja favoriziraju umreženje “srpskog sveta“ na UNSA i kontinuirano rade protiv razvoja ove institucije. Najnoviji skandal sa Ugom Vlaisavljevićem je pobjeda akademizma nad političkim nsiljem, gdje je jedinstvo Filozofskog fakulteta (ne pamti se da je neka odluka izglasana sa 100 glasova, kao što je to bio slučaj sa Vlaisavljevićem!) pokazatelj da na UNSA postoji potencijal koji razni Ramadanovići i Filipovići, sa pozicija iz UO i Rektorata, na svaki način sputavaju! UNSA će podrškom Ramadanovićevog čopora iz UO UNSA i pristalica “srspkog sveta“ biti oštećen za osam ili devet desetina hiljada maraka, ali su na površinu u cijeloj toj akciji “spašavanja jurišnika Uge“, isplivali svi univerzitetski pacovi, koji su se morali legitimirati i pokornosti “srpskom svetu“. Nisu nikada bili upitni likovi poput besprizorne Mirjane Mavrak, ili beskrupuloznog Husnije Kamberovića, ali se pokazalo da “bošnjački uglednici“ poput Sanjina Kodrića, Lejle Kodrić-Zaimović, ili Emine Dedić, nemaju problem sa tim da podrže ideologa onih ideologija koje su bile uzrok njihovog stradanja. Takvu besramnu odsutnost morala i spremnost da se zarad materijalnih interesa trguje i onim što je sveto, teško se moglo vidjeti bez ovakvog skandala. Time je akademska zajednica dobila jasniju sliku o sebi samoj, ali i politikama koje joj se naturaju.
U konačnici se može reći da samo neko glup i potpuno društveno izopaćen kao Sanja Vlaisavljević, može misliti da je odnio neku halucinogenu pobjedu nad nekim halucinogenim protivnikom, ako je dobio podršku sedam članova UO umreženih u “srpski svet“, naspram stotinu profesora Filozofskog fakulteta! Bilo bi  zaista zabrinjavajuće da je Vlaisavljević dobio podršku Filozofskog fakulteta, a da su ga u mirovinu slali članovi UO UNSA, umreženi u “srpski svet“ i predvođeni nekim Šoko i propalim studentom prava, dirigovanim sa “tornja“! Ovako kako je ispalo, pokazalo se da je sve na svom mjestu. Filozofski fakultet je pokazao da Vlaisavljević, ali i UO UNSA, ne pripadaju akademskom svijetu, te da su dio subverzivnih umreženja koja iz godine u godinu potapaju UNSA i rade na štetu države BiH! Ovako jasna slika stanja mnogo je značajnija od umirovljenja Vlaisavljevića, jer bi svakako ostale kojekakve savjetnice besprizorne gradonačelnice, razni šokovi i propali studenti “babini sinovi“! Konačno, jasno je da Vlaisavljevići ne mogu pokvariti jedinstvo različnosti koje je iskazao Filozofski fakultet izjašnjavajući se o jednom nacističkom ideologu!
Istraživački tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

Šta stoji iza Konakovićevog okupljanja Bošnjaka srpskog sveta?

Prošlo je svebošnjačko okupljanje čuvenog Elmedina Dine Konakovića i ostalo je samo jedno pitanje: čemu …