Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Ružica Jukić ponovo podpredsjednica VSTV-a

Ružica Jukić ponovo podpredsjednica VSTV-a

Ružica Jukić je ponovo izabrana za potpredsjednicu VSTV-a. Nije u to ni trebao sumnjati, budući da je i u samo ovo tijelo izabrana nadmoćnom većinom. Može se reći da protivkandidati nisu imali nikakvih šansi! Tako je i bilo!

Međutim, upravo tako nadmoćna pobjeda Jukićeve, prema informacijama koje smo dobili od upućenih, govori da je sve bilo samo Farsa. Jukićeva već godinama zastupa interese HDZ BiH u VSTV i kao takva je istupala čak i protiv Vijeća u kojem je potpredsjednica! Prema tvrdnjama naših izvora, Jukićeva je jedan od dokaza da je VSTV politički dirigirano i da o nezavisnosti pravosuđa u BiH nema ni govora.

Ekran je u više navrata upozoravao na katastrofalan rad VSTV. Za sudije su imenovane osobe čiji su bliski srodnici bili direktno povezivani za organiziranim kriminalom, osobe koje su u dan nakon sticanja uslova za izbor za sudiju bile i birane, mada nemaju rezultate koje ih preporučuju za ekspresni izbor, osobe za koje se otvoreno sumnja da su politički plaćenici i sl. Takvo VSTV je štitilo pojedine sudije odbacujući prijave protov njih čak i prije prilaganja dokaza! Kolika je odgovornost Jukićeve za ovakvo stanje? Ogromna, bez ikakve sumnje!

Izbor Ružice Jukić za potpredsjednicu VSTV, prema našim izvorima, samo je dokaz da će VSTV i dalje biti slugansko sudsko-tužilačko tijelo vladajućih oligarhija. Zato reforma sudstva mora početi upravo uklanjanjem onih koji su sadašnje stanje u korumpiranom sudstvu i stvorili. Uslov svih uslova takve reforme mora biti sklanjanje politički korumpiranih sudija izvan pravosudnog sistema!

 

About Ekran

Check Also

Režim “trojke” je rigidniji od režima SDA!

Danas u Sarajevu, pod režimom “trojke”, ima mnogo manje tolerancije nego je bilo u vrijeme …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *