Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Sramno falsifikovanje smanjenja nezaposlenih u KS

Sramno falsifikovanje smanjenja nezaposlenih u KS

Već smo u nekoliko navrata upozoravali da ne treba vjerovati saopštenjima Vlade KS. Skoro svakodnevno se nude i razlozi za to. Ipak, posljednji primjer upućuje na to da u ovoj instituciji slano drže do korektnosti.

Objavljivanje podatka o smanjenom broju zaposlenih, zaista je sramno! Koga vara Vlada KS? Svi građani Sarajeva znaju da je upravo Vlada KS donijela odluku o skidanju sa evidencije nezaposlenih svih onih koji su dobijali subvencije za zapošljavanje. Radilo se o kratkoročnoj pomoći nezaposlenim da se bar privremeno angažuju u nekom radnom odnosu. E, to je bio razlog za skidanje sa evidencije nezaposlenih i “argument” za zaključak o manjem broju građana bez posla!

U stvarnosti je sasvim drugačije! Nezaposlenih je znatno više nego prije dvije godine i za očekivati je njihovo povećanje nakon kraja školske godine. Dokle će Vlada KS pokušavati prevariti građane i nerad predstaviti radom i “rezultatima”?

 

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *