Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Saopćenja američke i britanske ambasade govore o totalnom promašaju njihovih politika u BiH!

Saopćenja američke i britanske ambasade govore o totalnom promašaju njihovih politika u BiH!

Iz ambasada SAD i Britanije došla su u javnost saopćenja u kojima se osuđuje politika Milorada Dodika, osuđuje se neustavno ponašanje itd. Dodik je jasno poručio šta misli o tome! Nije propustio priliku da se naruga međunarodnoj zajednici. S punim pravom!
Upravo su ove ambasade, uz pridruživanje i drugih diplomatskih predstavništava zapadnih zemalja, podržale formiranje proruske vlasti u BiH i podržale vlast kakvu je Dodik već postavio u RS! Sada oni protestiraju protiv te vlasti! Protiv vlasti koju su sami podržavali, čak formirali sarajevski cirkus zvani “osmorka”, samo da bi bila uspostavljena vlast u kojoj će glavnu riječ voditi satelitske politike Rusije, prije svih SNSD i HDZ. Protiv čega sada “ustaju” te ambasade?!
Ili se, možda, radi o igri, u kojoj se podržava konfliktno stanje u BiH, a sve u interesu balansiranja sa Rusijom? U tom slučaju se radi o lažnim saopćenjima, na koja svakako, bila lažna ili ne, ne treba obraćati pažnju, kao što je to u svom jučerašnjem ekspozeu rekao i Željko Komšić!
Međutim, ukoliko su u zapadnim ambasadama, prije svega SAD i Britanije zaista “zabrinuti” kako se predstavljaju, onda to znači da u obavještajnom umreženju ovih zemalja nešto debelo ne štima! Onda to znači da je u ovom umreženju prisutan ozbiljan ruski uticaj, a to znači, na žalost, da je portal Ekran.ba bio u pravu! U svakom slučaju, nešto debelo nije kako treba i za BiH je jedini izlaz – okretanje vlastitoj politici!
Misli li neko da će Christian Schmidt smijeniti Željku Cvijanović zbog podršker kršenju Ustava? Misli li neko da će visoki predstavnik zabraniti djelovanje Milorada Dodika zbog otvorenih poziva na sukobe?  Ko god tako misli, “ne dobacuje daleko”! Uostalom, sve će biti jasno već u narednih nekoliko dana, kada bi Schmidt, kada bi imao namjeru, morao djelovati! Neće se ništa desiti, samo će biti traženi novi i novi ustupci za zločinačke politike, zbog čega je “osmorka” i napravljena! Saopćenja zapadnih ambasada zato jesu nepobitan dokaz totalnog promašaja njihovih politika u BiH, sa koje god strane da se to gleda!
Analitički tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

Bećirović otkrio ono što svi znamo – hvala na nepotrebnom “otkriću”!

“Argumentima sam ukazao važnost da BiH što prije postane članica NATO-a i Evropske unije. Moji …