Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Kazaz je davno pročitana besmislica – pročitao ga i Fadil Novalić

Kazaz je davno pročitana besmislica – pročitao ga i Fadil Novalić

Jedna od najplićih pojava u bh javnom prostoru nesumnjivo je Enver Kazaz. Ovaj kvaziznanstvenik i analitičar opće prakse, uglavnom služi za potrebe umreženja “srpskog sveta”, kojem po svemu i sam pripada. Odavno je Kazaz pročitana knjiga i odavno je percipiran kao jedna od najglupljih pojava u bh prostoru, a nakon njegove posljednje “kazazovštine” pročitao ga je i Fadil Novalić.
Nakon što je Radončićev  džepni pjesnik komentirao Novalićevu vladu, oglasio se i premijer FBiH. “Gotovo identično je američki ambasador na dan usvajanja zakona o državnoj imovini u RS-u zamagljivao javnost skretanjem pažnje na tzv. “Nepostojeću Vladu FBiH” i potrebu da se “očajno” stanje u FBiH (u RS-u stanje, valjda, uopšte nije očajno) što prije pođe rješavati izborom nove vlade. Sada gotovo na isti način Kazaz na dan proslave dana RS 9. januara u Lukavici izbacuje gotovo identičnu tezu kako bi se abolirao Dodik od antiustavnog i antidejtonskog djelovanja jer je postao partner za formiranje vlasti sa osmorkom/šestorkom.” Eto, kao što to stalno pokazuje svojim nedjelima, Kazaz može uvijek jadnije i uvijek u interesu “srpskog sveta”.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …