Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Zna li Forto šta su snježne padavine?

Zna li Forto šta su snježne padavine?

Premijer KS Edin Forto često uveseljava građane svojim objašnjenjima i viđenjima situacije u Sarajevu. Najnovije uveseljavanje bilo je nakon očigledne nesposobnosti KJKP Rad da kvalitetno očisti snijeg u Sarajevu. Forto je, da bi opravdao kadrove koje je postavio, prebrojao koliko je grtalica na terenu i obavijestio građane da je sve u pogonu, osim njih, građana koji ne čiste snijeg! To je, dakle, Fortina strategija čišćenja snijega – svi na ulice i lopate u ruke! Drugačije ne može, reći će Forto, koji je dugo čekao snježne padavine.
Kada bi nesretni premijer znao nešto o snježnim padavinama, koje je dugo čekao, znao bi da se sa čišćenjem ulica mora početi odmah nakon početka padavina, a ne ujutro! Ujutro je kasno, jer automobili i prolaznici već stvore svojim prolaskom ledeni sloj u svježem i  mokrom snijegu, nakon kojeg je teško vršiti čišćenje. Zato je potrebno odmah po početku padavina početi sa čišćenjem i bacanjem soli, koja ne dozvoljava da se stvori sniježni sloj i onemogućava stvaranje leda! To Forto ne zna, ali ne znaju ni u KJKP Rad. U stvari, oni i znaju, ali im je mrsko raditi, jer plaću svakako dobijaju, a i svaki neurađeni posao, svaki “krug manje“ na terenu znači uštedu goriva, koje vrlo vjerovatno završava u privatnim automobilima vozača grtalica! Šta zna Forto šta su snježne padavine?!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …