Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Kad su ti Kazaz i Papić intelektualci, onda si – lubenica!

Kad su ti Kazaz i Papić intelektualci, onda si – lubenica!

U protekle dvije godine, kroz kritičke tekstove u kojima je analizirano djelovanje SDP, portal Ekran.ba je intelektualnu potkapacitiranost stranke ocijenio kao glavni problem SDP. Nakon izbora, veoma lošeg rezultata i još goreg koalicionog dogovora, sve se pokazalo tačnim. SDP je, iako najjača od stranaka “trojke“, u konačnici najgore prošao  raspodjeli pozicija. NiP je tu daleko najuspješniji, dok je i NS uspjela da se izjednači sa SDP. Treba podsjetiti, na Federalnom nivou SDP ima glasova koliko NiP i NS zajedno, ali pozicija jednako koliko i NS,  a duplo manje od NiP.
To ne treba čuditi nikoga. Nermin Nikšić, popularni Lubenica, po zanimanju predsjednik SDP, praktično je privatizirao stranku i međustranačke pregovore vodio shodno svoji procjenama. Poznato je da su njegovi glavni konsultanti opskurni kvaziintelektualci Enver Kazaz i Žarko Papić. Rezultat svega vidi se u pozicijama koje je SDP zauzeo u međustranačkim pregovorima, a tek će se vidjeti u onome što će uslijediti prilikom formiranja vlasti.
Pokazalo se tačnim: intelektualna potkapacitiranost SDP BiH, koja se uspješno riješila svih intelektualaca, izuzimajući Antu Domazeta, dovela je do potpune dezorijentiranosti stranke i pijačnom odnosu sa partnerima koji je, shodno svojim kapacitetima, kreirao popularni Lubenica. Njemu nije bilo važno ništa, osim njegovih interesa, a stranka je bila samo sredstvo na putu njihovog ostvarivanja. Nezadovoljstvo članova SDP, uključujući i dijelove vodstva stranke, potpuno je neopravdano. Svi oni su podržavali deintelektualizaciju SDP, ne shvatajući da bez znanja SDP pada ispod razine mahalske politike i mešetarenja NiP. Rezulat je potpuno vidljiv!

About Ekran

Check Also

Bećirović otkrio ono što svi znamo – hvala na nepotrebnom “otkriću”!

“Argumentima sam ukazao važnost da BiH što prije postane članica NATO-a i Evropske unije. Moji …