Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Evo zašto ratni zločinci doživotno ostaju – ratni zločinci!

Evo zašto ratni zločinci doživotno ostaju – ratni zločinci!

Lažna dilema, odnosno tema koja je nametnuta bh javnosti putem paraobavještajne N1, očigledno je usmjerena sa ciljem daljeg sluđivanja javnog prostora. Nametnuta je rasprava o nečemu što je samo po sebi razumljivo i o čemu nema rasprave u civiliziranim sredinama. Govoriti o rehabilitaciji ratnih zločinaca, isto je što i govoriti o negiranju posljedica koje su njihovi zločini proizveli!
Ratni zločinci su doživotno ratni zločinci zato jer su i posljedice njihovih zločina – doživotne! Uostalom, ratni zločinci iz Drugog svjetskog rata su i osuđivani na smrtnu kaznu zbog toga jer su i posljedice njihovih zločina rezultirale smrt žrtava. Kvaziznanstvena “argumentacija“ kojom se žele rehabilitirati ratni zločinci, zapravo je argumentacija fašista. Odslužiti kaznu za ratni zločin znači samo to – odslužiti kaznu. Baš kao što žrtve zločinaca nije moguće oživjeti, tako i ratne zločince nije moguće rehabilitirati! Oni su svojim nedjelima zaslužili da do kraja života budu ono što jesu – ratni zločinci!
U krajnjoj instanci, promovirati tezu o rehabilitaciji ratnih zločinaca u modernim državma predstavlja svojevrstan zločin! Za takva činjenja se zakonski odgovara. U BiH se za takva činjenja postaje – ministrom! Ne treba zaboraviti da je upravo N1 svojevremeno rehabilitirala ratne zločince, ugošćavajući ih u studiju netom po izlasku iz zatvora. Sjetimo se, ekskluzivni gost N1 bio je Momčilo Krajišnik i to u više navrata! Zato i promoviranje priče o rehabilitaciji ratnih zočinaca na N1 teško da može biti slučajno. Realno je sumnjati u namjere starlet-novinarke koja u studio kontinuirano poziva osobu koja je već višakratno dokazala svoja fašistička opredjeljenja.
Šta je sljedeće što će N1 promovirati kao temu: pitanje da li je ubijanje Sarajlija za vrijeme opsade bilo zločin, sport ili safari? Dokle idu granice subverzivnog djelovanja paraobavještajnih medija? Dovoditi u studio goste koji otvoreno zastupaju fašističke ideje, a istovremeno imati “crne liste“ za one koji jasno govore o čemu se radi nije novinarstvo, nego subverzivna djelatnost! Nije li krajnje vrijeme da građani shvate da, poštujući slobodu govora, trebaju ignorirati takve medije i jasno ih nazvati onim što jesu – paraobavještajni instrumenti subverzivnog djelovanja protiv bh društva i države.
Analitički tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

K(l)ošarac najavljuje konferenciju o “Otvorenom Balkanu“ u Sarajevu!

Više nema dileme, nakon najave Saše K(l)ošarca da će u Sarajevu organizirati konferenciju o Otvorenom …