Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Bećirović ne prestaje brukati BiH

Bećirović ne prestaje brukati BiH

Sve je više razloga da se potezi većine BH političara više uopće ne komentiraju. Isprepletenost gluposti, osobnih interesa, udovoljavanja strancima (ma ko oni bili) i nekompetentnosti, dosegla je toliku razinu da je veoma teško odvojiti jedno od drugog i procijeniti o čemu je riječ. Denis Bećirović, poznat po saopćenjima koja izgledaju kao da ih je pisala AI, ne izlazi iz prije koju smo opisali. Najnovija epizoda je odlazak po pamet kod Christiana Schmidta, koji je lukavi njemački diplomata iskoristio da uputi – poziv na suzdržavanje od dizanja tenzija! Veće poniženje za BiH teško da je Bećirović mogao da uradi!
Jedan od komentara, koji dobro oslikava to što je učinio Bećirović, dao je poznati BH novinar Avdo Avdić. “Iako je Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović najavio da će sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom razgovarati o defileu pripadnika Vojske Srbije ulicama Prijedora, u saopćenju OHR-a nakon sastanka Bećirović-Schmidt, taj događaj se nikako ne pominje. Umjesto toga, OHR je pozvao sve zvaničnike u BiH na “izbjegavanje tenzija'”, naglašava portal Istraga urednika Avde Avdića. Drugim riječima, ono zbog čega je Bećirović otišao kod Schmidta, nije ni bila tema razgovora, već ono što je Schmidt želio da kaže.
Pored toga što je teško povjerovati da je Bećirović uistinu dobio silne glasove koji su mu pripisani na izborima, oni koji su zaista glasali za Bećirovića, morali bi se danas zapitati kako nisu bili u stanju procijeniti, na osnovu njegovog tadašnjeg “rada“ o kakvom političkom liku se radi. Neko ko na Filozofskom fakultetu u Tuzli godinama drži zaključanim svoj kabinet, dok se njegove kolegice i kolege guraju u radnom prostoru koji je nedovoljan, teško da može zastupati interese bilo koga drugog, osim sebe. Kako to izgleda, vidi se i sada, nakon odlaska kod Schmidta.
Bećirovićeva namjera je, vjerovatno, bila da kod Schmidta ubere još neki populistički poen, predstavljajući se kao osoba koja brine za državu, a sve u povodu ulaska pripadnika VS u BiH, koji su omogućili dužnosnici iz njegove koalicij. Tu namjeru je grubo osujetio upravo Schmidt, koristeći njegov dolazak po “pamet“ da predstavi sebe kao mirotvorca. U ovom slučaju takvo mirotvorstvo je na štetu BiH (kao i ranije), baš kao što je i Bećirović svojim djelovanjem i nekompetentnošću jedan od najvećih proizvođača štete po našu državu.

About Ekran

Check Also

Delegacija koja je odala počast vojsci RS u Bratuncu, samo je slijedila kontinuitet politike EU

Predstavnik Delegacije EU u BiH zajedno sa nekoliko diplomata zemalja EU koji borave u BiH …